Συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα για τις επαφές με την τρόικα

19:22 9/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Εξερχόμενος του Μεγάρου, ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερωτήσεις για το κατά πόσο υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα, εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε ότι «πάντα υπάρχουν λύσεις. Θα τις βρούμε, αυτές ψάχνουμε τώρα». Συνέχισε

λέγοντας ότι η διάθεση της τρόικας είναι θετική και σχολιάζοντας ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη, λίγο νωρίτερα, διαβεβαίωση του κ. Σαμαρά ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, είπε ότι υπάρχουν αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές, μέτρα κατά της φοροδιαφυγής κλπ.

Κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς. Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδας σχετικά με τις ρυθμίσεις που προωθούνται για τα ενημερωμένα ενυπόθηκα δάνεια. Σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδας, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Οικονομικών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και η τρόικα. Οι σχετικές συζητήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Την Παρασκευή, επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της τρόικας με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σχετικά με της ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, η οποία πιθανότατα θα επαναληφθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Στουρνάρας θα έχει νέα συνάντηση με την τρόικα αύριο Κυριακή ενώ ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα