Συνεχίζονται οι εργασίες του Συμβουλίου Δικαιοσύνης της ΕΕ

13:43 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

H απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών για πάγωμα και κατάσχεση εισοδημάτων από εγκληματικές ενέργειες στην ΕΕ, καθώς και το πακέτο για τα προσωπικά δεδομένα θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής δεύτερης και τελευταίας μέρας του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη του Συμβουλίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκάς Λουκά, αναφέρθηκε στη σοβαρότητα των φακέλων που θα εξετάσουν οι Υπουργοί.

Σε

ό,τι αφορά στην πρόταση οδηγίας για τη δέσμευση και δήμευση περιουσίας, που αποτελεί προϊόν εγκληματικών πράξεων στην ΕΕ, η Κυπριακή Προεδρία ευελπιστεί ότι η συζήτηση θα οδηγήσει το θέμα αυτό ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο για γενική συμφωνία εντός του Συμβουλίου έως το τέλος του 2012.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης θα είναι η πρόταση για επιβολή σε επίπεδο ΕΕ αποτελεσματικών και αποτρεπτικών κυρώσεων σε συναλλαγές κατόχων εμπιστευτικών πληροφοριών και σε πράξεις χειραγώγησης της αγοράς. Στόχος της συζήτησης είναι να διασαφηνιστούν πλήρως κάποια τεχνικά ζητήματα που έχουν προκύψει, με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση της συζητήσεων για επίτευξη συμφωνίας.

Επιπρόσθετα, θα τεθούν επί τάπητος μία σειρά από άλλα σημαντικά θέματα συμπεριλαμβανομένων κάποιων εξελίξεων που σημειώθηκαν στο θέμα του μεταρρυθμιστικού νομοθετικού πακέτου για τα προσωπικά δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα