Συνεχίζουν τα απεργιακά μέτρα οι δάσκαλοι στα κατεχόμενα

10:33 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τρίτη ημέρα σήμερα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι δάσκαλοι στα κατεχόμενα.

Από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων KTÖS πραγματοποιεί τρίωρη στάση εργασίας σε οκτώ σχολεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανωτικού γραμματέα της συντεχνίας, Μπουράκ Μαβίς οι απεργίες θα κινητοποιηθούν

μέχρι να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Επιπλέον, αντιπροσωπεία δασκάλων θα επισκεφθεί σχολεία και νηπιαγωγεία στην κατεχόμενη Καρπασία, όπου το πρόβλημα στελέχωσης είναι ακόμη πιο έντονο.

Στο μεταξύ, απόφοιτοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «υπουργείο» παιδείας, ενώ διεξάγονταν οι εξετάσεις για τους έκτακτους δασκάλους που θα καλύψουν τα κενά της σχολικής χρονιάς. Την εκδήλωση στήριξαν και οι συντεχνίες Τ/κ δασκάλων KTÖS και καθηγητών KTΟΕÖS, που αντιτίθενται στο σύστημα των εξετάσεων.

Σύμφωνα με την Κίπρις, για 81 θέσεις στις εξετάσεις συμμετείχαν 613 άτομα. Η «αστυνομία» έλαβε μέτρα ασφαλείας για την προστασία των συμμετεχόντων στην εξεταστική διαδικασία, με αποτέλεσμα σε κάποια φάση να δημιουργηθεί ένταση με τους διαμαρτυρόμενους.

Εξάλλου, αντιπρόσωποι επτά συντεχνιών στα κατεχόμενα θα έχουν συνάντηση σήμερα με τον «υπουργό δημοσιονομικών», Ερσίν Τατάρ για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων. Η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι ενώ οι συντεχνίες ανέμεναν γραπτές απαντήσεις από τον κ. Τατάρ στις γραπτές τους προτάσεις, ο κ. Τατάρ μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ανέφερε ότι αυξήσεις δεν θα έχει φέτος, αλλά του χρόνου «και με δόσεις». Εκπρόσωποι των συντεχνιών αντέδρασαν μιλώντας για μη σοβαρότητα εκ μέρους της «κυβέρνησης».

Δηλώνουν δε ότι εάν δεν λάβουν σήμερα γραπτές απαντήσεις όπως έχουν ζητήσει, θα προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο «πρωθυπουργικό γραφείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα