Σύσκεψη Υπ. Παιδείας με Επιστημονική Επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος

19:17 26/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκου Κενεβέζου, με την Επιστημονική Επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους Μαίρη Κουτσελίνη (Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου), Πέτρο Πασιαρδή (Καθηγητή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο), Λεωνίδα Κυριακίδη (Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου), Μιχαλίνο Ζεμπύλα (Αναπληρωτή Καθηγητή

στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου) που συμμετείχαν στην πρώτη σημερινή συνάντηση, καθώς και τους Νίκο Στυλιανόπουλο (Καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου) και Πέτρο Παπαπολυβίου (Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου) οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συνάντηση λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό.

Οι Πανεπιστημιακοί αυτοί ήδη αποδέχθηκαν την πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για συμμετοχή τους στην Επιστημονική Επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, ο κ. Κενεβέζος επεσήμανε την ανάγκη όπως δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τόσο σε τομείς που έχουν άμεση σχέση με τη διδακτική πράξη όσο και σε τομείς που σχετίζονται με τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρθηκαν τα Αναλυτικά και Ωρολόγια Προγράμματα της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, ο Κατάλογος Διοριστέων αλλά και το ευρύτερο ζήτημα της αυτονόμησης των σχολικών μονάδων, θέματα στα οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη

Keywords
Τυχαία Θέματα