Την έκτακτη εισφορά για την Αμυνα συζήτησε η Επιτροπή Αμυνας

17:34 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της έκτακτης εισφοράς για την ενίσχυση της Αμυνας τέθηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία δια του Προέδρου της Γιώργου Βαρνάβα τόνισε πως είτε η εισφορά θα καταλήγει για σκοπούς αμυντικής θωράκισης, είτε θα πρέπει να αλλάξει όνομα, ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
Σε δηλώσεις μετά τη συζήτηση που διεξήχθη την Πέμπτη, ανέφερε ότι από

το 2000 αυτή η εισφορά καταλήγει στο πάγιο ταμείο της Δημοκρατίας και τα ποσά που δαπανώνται για την αμυντική θωράκιση δεν αντιστοιχούν στα ποσά που συλλέγονται από την εισφορά.
Ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι 2009 εισπράχθηκαν 370 εκ., το 2010 εισπράχθηκαν 400 εκ., το 2011 εισπράχθηκαν 450 εκ., το 2012 εισπράχθηκαν 420 εκ., και μέχρι στιγμής για το 2013 εισπράχθηκαν 350 εκ. και πρόσθεσε ότι τα ποσά είναι τέτοια που δεν δικαιολογούν τη μείωση στον προϋπολογισμό της αμυντικής θωράκισης,
Επανέλαβε πως εάν το κράτος δεν θα τα διαθέτει για την Αμυνα τα χρήματα που εισπράττει από αυτό τον τίτλο για την αμυντική θωράκιση είτε να αλλάξει το όνομα στην εισφορά για να μην παραπλανείται ο κόσμος ότι εισφέρει για την άμυνα και τα χρήματα να καταλήγουν αλλού.
Απαντώντας σε ερώτηση ότι είναι γνωστό πως εάν ψηφιστεί η πρόταση νόμου για ειδικό ταμείο αμυντικής θωράκισης θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τον κρατικό προϋπολογισμό, είπε ότι από την άλλη δεν μπορεί να εισρέουν αυτά τα ποσά στο πάγιο ταμείο και να καταλήγουν αλλού.

Περαιτέρω είπε πως από το 1984 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2013 έχουν εισπραχθεί 6 δις 802 εκ. και έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου τα δύο τρίτα για ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης.

Ο κ. Βαρνάβα είπε πως συζητήθηκε και η μεταφορά των στρατιωτών από τα στρατόπεδα με λεωφορεία και ανέφερε ότι η Επιτροπή Αμυνας θεωρεί ότι ο θεσμός πρέπει να συνεχιστεί και ανέφερε ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα για έκτακτα δρομολόγια θα υπάρξει πρόβλημα στη μεταφορά τους.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας είπε ότι δόθηκε περιθώριο χρόνου δύο μηνών στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών και στο Υπουργείο Συγκοινωνιών να εξετασθεί ο συντονισμός των τακτικών δρομολογίων με τις ώρες εξόδων των στρατιωτών και να περιλάβουν στις στάσεις των τακτικών δρομολογίων σε στρατόπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα