Υπ. Εργασίας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον πολιτισμό με ευαισθησία

20:21 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια αντιμετωπίζει το κεφάλαιο πολιτισμός με ιδιαίτερη ευαισθησία και στηρίζει και ενθαρρύνει την ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, δήλωσε απόψε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, η οποία πρόσθεσε πως πρωταρχικός και σταθερός στόχος της Κυβέρνησης είναι η εκπαίδευση και ο πολιτισμός να διαδραματίσουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο στη δομημένη πολιτεία.

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως με θέμα ”Η Ευρωπαϊκή Κύπρος

των δέκα χιλιάδων χρόνων”, η κ. Χαραλάμπους είπε πως ”σε αυτήν την προσπάθεια σημαντικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν τα οργανωμένα σύνολα του τόπου μας”, προσθέτοντας πως ”για τον σκοπό αυτό ενθαρρύνουμε τη συνεργασία με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων πολιτιστικής δραστηριότητας και την πολιτισμική ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών”.

Οπως ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, ”σε λίγους μήνες η Κύπρος θα κληθεί ενώπιων μιας ιστορικής πρόκλησης με την ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012”.

”Στόχος μας”, είπε, ”είναι η προώθηση των αξιών της αλληλεγγύης και της συνοχής και η ενίσχυση του ρόλου της Ενωσης διεθνώς ως μία δύναμη προόδου, ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας”.

Η Υπουργός Εργασίας είπε πως ”η Κύπρος φιλοδοξεί να διοργανώσει μιαν αξιόπιστη και αποτελεσματική Προεδρία που να ενισχύει τον ρόλο μας ως ισότιμου εταίρου στην ΕΕ και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με τα άλλα κράτη μέλη, καθώς και με τις γειτονικές χώρες”.

Παράλληλα, είπε, ”θα αποκομίσουμε σημαντική εμπειρία και γνώση που θα μας βοηθήσουν σε μιαν πιο ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση θέσεων πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Επιπρόσθετα, η κ. Χαραλάμπους είπε πως ”παρέχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία η ευκαιρία να προβάλει και το δικό της πολιτικό όραμα για την Ευρώπη του μέλλοντος”, ωστόσο πρόσθεσε πως, ”πέρα από την επιτυχία στην πολιτική ατζέντα και στις κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες, η Κύπρος θα έχει μιαν πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλει την κουλτούρα και τον πολιτισμό της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα