υξημένη η αεροπορική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τον Αύγουστο

16:41 8/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα αναμένεται να διακινηθούν τον μήνα Αύγουστο στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με το αεροδρόμιο Λάρνακας να κληθεί να εξυπηρετήσει περισσότερες από 4,5 χιλιάδες πτήσεις ενώ το αεροδρόμιο Πάφου γύρω στις 1,700 πτήσεις.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «έχουμε εισέλθει στον μήνα Αύγουστο ο οποίος όπως γνωρίζετε είναι ο μήνας με

τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Κύπρου. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Hermes Airports, αναμένεται ότι κατά το μήνα Αύγουστο, η κίνηση και στα δύο αεροδρόμια της χώρας θα κυμανθεί πάνω από ένα εκατομμύριο, αριθμός ο οποίος είναι ελαφρά αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστό 1%».

Συγκεκριμένα πρόσθεσε, «αναμένεται ότι από την 1- 31 Αυγούστου θα διακινηθούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 730 χιλιάδες άτομα ενώ άλλες περίπου 300 χιλιάδες άτομα θα διακινηθούν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Πάφου».

Σημείωσε ότι «για ολόκληρο το μήνα Αύγουστο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας θα κληθεί να εξυπηρετήσει περισσότερες από 4,5 χιλιάδες αεροσκάφη ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου περισσότερα από 1,700 αεροσκάφη. (Από τις συνολικά  6,5 χιλιάδες αεροπορικές κινήσεις και στα δύο αεροδρόμια της χώρας, οι περίπου χίλιες εξακόσιες θα αφορούν ναυλωμένες πτήσεις)».

Ανέφερε ακόμα ότι «αναφορικά με τον εξερχόμενο τουρισμό δημοφιλέστεροι προορισμοί αναδεικνύονται για άλλη μια φορά τα ελληνικά νησιά με την Κρήτη να συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος και συγκεκριμένα τα Χανιά και το Ηράκλειο. Όπως πάντα πολύ αυξημένη κίνηση και ενδιαφέρον παρατηρείται για τη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Κεφαλονιά, τη Σάμο, τη Σκιάθο, την Κω και την Κέρκυρα ενώ όσον αφορά στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Μπολόνια, η Βαρκελώνη και η Βενετία φαίνεται να ξεχωρίζουν τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο».

Πολύ σημαντικό, συνέχισε ο κ. Ασπρής «θεωρείται το γεγονός ότι ένα ποσοστό της τάξης του 6% της επιβατικής κίνησης για το μήνα Αύγουστο προέρχεται από νέους προορισμούς όπως είναι η Ρωσία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Σουηδία, ενώ στους ετήσιους δείκτες μεγάλη αύξηση φαίνεται να καταγράφει φέτος η επιβατική κίνηση από τη Ρωσία (26%), ενώ κάποιες μικρότερες σε όγκο αγορές παρουσιάζουν σημαντική ποσοστιαία αύξηση όπως για παράδειγμα η Ιταλία,(100%) η Γερμανία (14%), η Νορβηγία (13%) και η Σουηδία (13%)».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα