Αίγυπτος: Δύο νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε συγκρούσεις

Δύο νεκροί, τουλάχιστον 130 τραυματίες και 170 συλληφθέντες είναι ο απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο Κάιρο σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Το γαλλικό πρακτορείο επικαλείται κύκλους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλ Ζαχρά, που ανέφεραν ότι οι δύο άνθρωποι που κατέληξαν δέχθηκαν τραύματα από σφαίρες.

Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν

να προσεγγίσουν το υπουργείο Άμυνας, με την αστυνομία να απαντά με υδροφόρες, δακρυγόνα ακόμη και πέτρες για να διαλύσει το πλήθος.

Ο στρατός της Αιγύπτου με τηλεοπτικό διάγγελμα του στρατηγού Μουκτάρ αλ Μουλά μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου των Στρατιωτικών Δυνάμεων, επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην διάρκεια της νύχτας στο κέντρο του Καΐρου, στην περιοχή γύρω από το υπουργείο Άμυνας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται εναντίον του Ανώτατου Συμβουλίου των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ), που κυβερνά τη χώρα μετά την πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, για τον αποκλεισμό υποψηφίων από τις προεδρικές εκλογές, τη βία κατά των διαδηλωτών -δύο ημέρες μετά το θάνατο 11 ανθρώπων- και καλούσαν σε εξέγερση για την ανατροπή του επικεφαλής του ΑΣΕΔ, του στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουι.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα