«Χρησμός» Παπαδήμου για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον της χώρας υπογράμμισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο τηλεοπτικό μήνυμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών. Με τη φράση, μάλιστα, «οι τελευταίοι πέντε μήνες έδειξαν ότι μπορούμε, τελικά, να συνεργαζόμαστε», ο κ. Παπαδήμος

εκτιμάται ότι «έδειξε»… κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Από τις επιλογές που θα κάνουμε, δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες» επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες, αλλά στο αύριο».

Ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από όλους να δείξουν «ευθύνη και αυτοσυγκράτηση», καθώς, όπως είπε, ο προεκλογικός αγώνας επιβάλλεται να διεξαχθεί σε πνεύμα δημοκρατικού διαλόγου.

Τόνισε παράλληλα ότι η έναρξη της προεκλογικής περιόδου δεν σημαίνει ότι το έργο της κυβέρνησης σταματάει. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Κι εμείς πρέπει να εργαστούμε, ώστε η νέα κυβέρνηση να παραλάβει κράτος σε πλήρη λειτουργία και να παραδώσουμε επεξεργασμένες εναλλακτικές επιλογές, ώστε να πάρει με πληρέστερο τρόπο τις αποφάσεις της» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Παπαδήμου έχει ως εξής:

«Ελληνίδες, Έλληνες,

Σήμερα επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών την 6η Μαΐου. Η παρούσα κυβέρνηση ολοκλήρωσε το κύριο έργο που της είχε ανατεθεί. Μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, θα κληθεί να συνεχίσει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Στις 10 Νοεμβρίου, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας, έλαβα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ύστερα από πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η κυβέρνηση αυτή είχε συγκεκριμένο και δύσκολο έργο να επιτελέσει σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το έργο αυτό το φέραμε σε πέρας με επιτυχία:

- Καταρτίστηκε, ύστερα από σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την τριετία 2012-2014, το οποίο ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή.

- Εγκρίθηκε το δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. ευρώ, που καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας ως το 2015.

- Επιτεύχθηκε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με την οποία μειώθηκαν δραστικά οι δανειακές υποχρεώσεις που βαρύνουν τον ελληνικό λαό κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο αποφύγαμε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και διαμορφώσαμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη συνέχιση της αναγκαίας προσπάθειας με

Keywords
Τυχαία Θέματα