Πράσινο φως από… Τετάρτη για το νέο δάνειο στην Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει καθολική συμμετοχή στο PSI εξέφρασε, προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Περιμένουμε την ανταπόκριση των αγορών στην παράταση της προσφοράς

μας προς το υπολοιπόμενο 4% των κατόχων ελληνικών ομολόγων αλλοδαπού δικαίου» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Η αγορά» πρόσθεσε, «κατανοεί πολύ καλά ότι η αποδοχή της προσφοράς μας είναι μια έξυπνη και αποδοτική λύση», ενώ επανέλαβε την ασιοδοξία του ότι «θα υπάρξει καθολική συμμετοχή στο PSI».

«Από την πλευρά μας, τώρα ο στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Βέβαιος ότι η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας θα εγκριθεί από το Eurogroup εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των χωρών – μελών του ευρώ στις Βρυξέλλες. Όπως διευκρίνισε, οι βασικές αρχές του προγράμματος θα δρομολογηθούν εντός της ημέρας, ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί από την ομάδα εργασίας του Eurogroup την Τετάρτη.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα λόγω των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα κόμισε, φτάνοντας στο Eurogroup, και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που είπε πως αυτήν την εβδομάδα, μόλις εκπληρωθούν και οι τελευταίες αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις, θα υπογραφεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας.

«Δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες» ανέφερε στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα