Τα Φώτα δεν… φώτισαν τη ΔΕΗ: Στα ύψη τα νέα τιμολόγια!

Από 9,0% έως και 12,1% οι αυξήσεις για τους οικιακούς πελάτες, οι οποίες θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Μεσοσταθμική αύξηση 9,2% προβλέπουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ στη χαμηλή τάση, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, παραμονή των Φώτων, η Επιχείρηση.

Με βάση τα νέα τιμολόγια, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τους οικιακούς πελάτες κλιμακώνονται

από 9,0% έως και 12,1%, ενώ αμετάβλητα παραμένουν το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και τα τιμολόγια των πολυτέκνων.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι λογαριασμοί των οικιακών πελατών με καταναλώσεις άνω των 3.000 kWh διαμορφώνονται κατά 54% υψηλότερα έναντι των οικιακών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος.
Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για λελογισμένη αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων.

Σημειώνει ακόμη πως από τη μεσοσταθμική αύξηση των λογαριασμών των πελατών Χαμηλής Τάσης κατά 9,2%, μόνο το 1,1% αναπληρώνει μέρος της αύξησης των κοστολογικών δαπανών της ΔΕΗ, για τη μεταβολή του κόστους ενέργειας. Το υπόλοιπο 8,1% αφορά σε αυξήσεις του κόστους για:

- Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας -λόγω Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, επιβολής ΕΦΚ στο μαζούτ και στο ντίζελ και αύξησης των διεθνών τιμών υγρών καυσίμων κλπ 3,5%,
- ΕΦΚ στο φυσικό αέριο 2,6%,
- μεταβολή του τέλους λιγνίτη 0,9% και
- ΦΠΑ 1,1%

Τα νέα τιμολόγια ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα