Θύμα του ελληνικού «haircut» ο Άκερμαν της Deutsche Bank

Θα βρεθεί οριστικά εκτός της τράπεζας τον Μάιο του 2012.

Οριστικά εκτός Deutsche Bank θα βρεθεί τον Μάιο του 2012 ο νυν διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας ευρωπαϊκής τράπεζας, Γιόζεφ Άκερμαν, αφού δεν κατόρθωσε να πείσει τους μετόχους του ομίλου να τον προωθήσουν στη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα

με ανθρώπους κοντά στο περιβάλλον του κ. Άκερμαν, ο ισχυρός άνδρας της Deutsche Bank δεν… πρόλαβε να πραγματοποιήσει «προεκλογική εκστρατεία» και να πείσει τους μετόχους, καθώς ήταν απασχολημένος με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και την εμπλοκή των τραπεζών στο πρόγραμμα «κουρέματος» κατά 50% του ελληνικού χρέους.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει στη θέση του προέδρου της τον Πολ Αχλέιτνερ, ο οποίος αυτήν την στιγμή είναι οικονομικός διευθυντής του ασφαλιστικού ομίλου Allianz, ενώ τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (μετά την αποχώρηση Άκερμαν) θα αναλάβουν από κοινού οι Γιούργκεν Φίτσεν και Ανσού Ζαΐν.

Επί του παρόντος, πρόεδρος της Deutsche Bank είναι ο Κλέμενς Μπέρζιχ, του οποίου η θητεία επίσης ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2012. Τον Ιούλιο η Deutsche Bank είχε ανακοινώσει ότι ο Γιόζεφ Άκερμαν θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον κ. Μπέρζιχ, αλλά, μετά και την αρνητική πορεία της μετοχής του ομίλου (υποχώρησε στο τετράμηνο Ιουλίου – Οκτωβρίου κατά 25%), το κλίμα για τον κ. Άκερμαν βάρυνε στο σώμα των μετόχων.

Εις βάρος του κ. Άκερμαν μετράει φυσικά και το γεγονός ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών, έπειτα από τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εις βάρος του για ψευδή κατάθεση στην εκδίκαση της υπόθεσης χρεοκοπίας του μεγιστάνα των γερμανικών ΜΜΕ, Λέο Κιρχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα