Επελαύνει η κακοκαιρία -Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ενώ η κακοκαιρία πλήττει ήδη τη χώρα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Σε πολλές περιοχές της χώρας επικρατεί χειμωνιάτικο σκηνικό ακόμη και με χιόνια Απρίλη μήνα, η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι το βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα και ήδη προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει

περάσει στο βόρειο Αιγαίο, όπου προβλέπεται πρόσκαιρα να βαθύνει και να συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι σήμερα Σάββατο (20-04-24), οπότε και θα κινηθεί ανατολικότερα.

Τοπικέςχαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούνκυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θαείναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Το ΈκτακτοΔελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένωνπου εκδόθηκε στις 19-04-2024/1230 επικαιροποιείταισύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικάστοιχεία.

Το βαρομετρικόχαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα καιήδη προκαλεί επιδείνωση του καιρού στομεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει περάσειστο βόρειο Αιγαίο, όπου προβλέπεταιπρόσκαιρα να βαθύνει και να συνεχίσεινα επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματατης χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδεςμέχρι το μεσημέρι σήμερα Σάββατο(20-04-24), οπότε και θα κινηθεί ανατολικότεραπληρούμενο.

Τοπικέςχαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούνκυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θαείναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρέςβροχές και καταιγίδες προβλέπονταισήμερα Σάββατο (20-04-24):

Μέχρι τιςμεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίωςστον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικάτμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες,την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα),σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικήςΜακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν.Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότιακαι ανατολικά τμήματα), τα νησιά τουανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμεναέως τις προμεσημβρινές ώρες σήμεραΣάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονακαι παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότηταστις παρακάτω περιοχές:

Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά)ΣποράδεςΝότια ΠιερίαΒόρεια ΕύβοιαΝομό Φθιώτιδας (στα βόρεια)Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των εκτάκτων δελτίων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επελαύνει, -Η ΕΜΥ,epelavnei, -i emy