11 εικόνες από το 2011

Σε λίγες ώρες το 2012 ετοιμάζεται να “έρθει” και εμείς κάνουμε ένα ταξίδι στις στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από τη χρονιά που φεύγει. Φυσικά μέσα από 11 φωτογραφίες, γιατί όσο κλισέ κι αν ακούγεται η αλήθεια ήταν, είναι και θα είναι αυτή: “μια εικόνα, χίλιες λέξεις”…

Όσα κείμενα και να γραφτούν, όσο και να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε ορισμένα πράγματα η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια φωτογραφία. Για αυτό, λίγες ώρες πριν αλλάξει το έτος, πάμε να δούμε τις στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ (έστω κι αν κάποιες από αυτές θα το θέλαμε) από το 2011,

μέσα από 11 εντυπωσιακές φωτογραφίες…

1. ΗΠΑ

10 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στις 11/09/01.

2. Νορβηγία

93 νεαροί έχασαν τη ζωή τους στο νησάκι Ουτόγια της Νορβηγίας από τα πυρά του Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Ίσως το φρικιαστικότερο έγκλημα της χρονιάς που φεύγει.

3. Αγγλία

Το Λονδίνο στις φωτιές. Ο Αύγουστος ήταν ο πλέον “καυτός” μήνας για την Αγγλία και αυτό όχι λόγο του καύσωνα.

4. ΗΠΑ

Η οικονομική κρίση σε όλο της το μεγαλείο. Διαδηλώσεις έξω από τη Wall Street.

5. Ελλάδα

Οι “Αγανακτησμένοι” στην πλατεία Συντάγματος.

6. Αγγλία

Ο Μέσι, ο Τσάβι, ο Ινιέστα και τα υπόλοιπα παιδιά της Μπαρτσελόνα έκαναν το χρέος τους, νίκησαν στις 28 Μαΐου τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 και αφού πρώτα σήκωσαν το τρόπαιο μέσα στο Γουέμπλεϊ, αποθέωσαν και τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

7. Αγγλία

Μία από τις ωραιότερες φωνές αφήνει την τελευταία της πνοή στις 23 Ιουλίου, σε ηλικία μόλις 27 ετών. Αντίο Έιμι Γουάινχαουζ.

8. Ιαπωνία

Μία από τις χειρότερες καταστροφές της έζησε η Ιαπωνία, καθώς στις 10 Μαρτίου ο σεισμός και το τσουνάμι ισοπέδωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

9. Γαλλία

Μία από τις πολλές φορές που η Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε face to face με τον Νικολά Σαρκοζί, για να συζητήσουν την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ ήταν στις 2 Νοεμβρίου στις Κάννες, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Γιώργο Παπανδρέου.

10. Λιβύη

Το ημερολόγιο έλεγε 20 Οκτωβρίου, όταν γράφτηκε το τέλος του Μουαμάρ Καντάφι. Μετά από 42 χρόνια “έπεσε” ο δικτάτορας της Λιβύης.

11. ΗΠΑ

Ο άνθρωπος που έβαλε τα smartphones και την έννοια “i” στην καθημερινότητάς μας, δεν είναι πλέον μαζί μας. Ο Στιβ Τζομπς στις 5 Οκτωβρίου σταμάτησε να… δαγκώνει το μήλο.

Διαβάστε ακόμα:

* Οι καλύτερες ταινίες του 2011

* Η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο

* Τα διάσημα γυμνά της Marilyn Monroe

Keywords
Τυχαία Θέματα