LIVE – Καταιγιστικές εξελίξεις μετά την απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ

Παρακολουθήστε live τις καταιγιστικές εξελίξεις μετά την απόφαση για “λουκέτο” στην ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

22:31 Ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε τις εξελίξεις στην ΕΡΤ στο Twitter, επιτιθέμενος στους δημοσιογράφους: “Οι δημοσιογράφοι σιωπούν. Πριν 40 χρονια αγωνίζονταν να ρίξουν μια δικτατορία. Τωρα το μόνο

που μπορούν να ρίξουν ειναι στάχτη στα ματια!”

22:22 Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ, έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι. (Από @mdenaxa)

21:31 Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την ομιλία του Πρωθυπουργού: «Αν πάμε σε εκλογές, δεν θα πάμε για την ΕΡΤ. Θα οδηγηθούμε από τον κ. Σαμαρά και την τακτική του» σύμφωνα με τον enikos.gr

21:18 Κουβέλης σε βουλευτές: «Άντε και καλό μας αγώνα» όπως μεταδίδει το protothema.gr

20:37. Ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του ΕΒΕΑ απαντά για το λουκέτο της ΕΡΤ: “Δεν ξέρω αν μας έχουν συνδέσει στα media. H συντεχνία έχει επιβάλλει σιωπή”

“Αυτό που είδατε χθες είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος που καταρρέει”

“Δεν έχουμε τίποτε απολύτως με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Θα αποζημιωθούν και κάποιοι θα επαναπροσληφθούν”.

“Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης για αυτό και χθες διαλύθηκε”

20:30 Ο Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη: «Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ πρέπει να είναι μαζικές»

Δείτε το βίντεο:

20:29 Ξεκίνησε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο ΕΒΕΑ.

20:22 Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να είναι σκληρή, με υπενθύμιση πως “τα είπαν” την προηγούμενη Κυριακή.

20:16 Η απάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αναμένεται από το βήμα της εκδήλωσης των βραβείων του ΕΒΕΑ.

20:11 Χριστόφιας σε Σαμαρά: «Πλήγμα στη δημοκρατία το κλείσιμο της ΕΡΤ»

20:00 Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Μιλά έξω από το κτίριο της ΕΤ3

Αμέσως μετά τον Φώτη Κουβέλη, το λόγο πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

Τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια και μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή φτάνει να υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης. Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ θέτουν πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας.

Μπορούμε να συνεχίσουμε εφόσον υπάρχει σχέση ειλικρίνειας και ανοιχτής συζήτησης για τις ανάγκες της χώρας.

Απευθύνουμε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με καλόπιστο τρόπο. Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να μην θέλει μια Ραδιοτηλεόραση ανοιχτή, που να λειτουργεί, αλλά με μια μεταρρύθμιση ψηφισμένη από τη Βουλή.

Μιλάω για κάτι άμεσο.

Περιμένουμε την αντίδραση από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Ελπίζω τα μηνύματα που στέλνουμε να είναι κατανοητά από όλους.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο:

Η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της. Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση έγινε γιατί θέλουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα και την κοινωνία.

Η περαιτέρω πορεία προυποθέτει τη συνεννόηση των κομμάτων που την απαρτίζουν.

Απευθύνω κάλεσμα στον πρωθυπουργό για να υπάρξει συνάντηση, να εξευρεθεί κοινός τόπος.

Η ΕΡΤ έχει αναγκη εξορθολογισμού, πρέπει να αναβαθμιστεί αλλά με την ΕΡΤ ανοικτή. Είναι απαράδεκτο να είναι κλειστή η ΕΡΤ.

Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στα τρία κόμματα, αφού έχει δημιουργηθεί μια θολή εικόνα.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί πως η κυβέρνηση θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της, φτάνει να υπάρξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις.

19:35 Χρυσοχοϊδης: Παραμένω ΠΑΣΟΚ, δεν τίθεται θέμα να πάω στη Νέα Δημοκρατία

18:52 Ο κόσμος έχει κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Στρατού, έξω από το κτίριο της ΕΤ3, στη Θεσσαλονίκη.

18:40 Η Χάρις Αλέξιου ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ένα μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά: “Κύριε Σαμαρά, η ΕΡΤ είναι όλων των Ελλήνων, Ποιοι είναι οι Έλληνες που ρωτήσατε πριν πάρετε αυτή την απόφαση;”

18:37 Στήριξη Καρατζαφέρη σε Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ

18:32 Εικόνα από τη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΤ3. Θα ακολουθήσει συναυλία συμπαράστασης.

18:20Το μήνυμα των Anonymous στην ελληνική κυβέρνηση για την ΕΡΤ: «Να μας περιμένετε»

18:10 Βενιζέλος: Στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουμε εκλογές, αλλά δεν τις φοβόμαστε.

18:03 Διαμαρτυρία από στην ισπανική δημόσια τηλεόραση για την ΕΡΤ, όπως μεταδίδει η Δώρα Μακρή από τη Μαδρίτη. Η Ένωση Δημοσιογράφων Μαδρίτης, προσφέρεται να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τους δημοσιογράφους στην Αθήνα.

18:00 Σίμος Κεδίκογλου σε ξένους δημοσιογράφους: Δεν κλείνει η ΕΡΤ αλλά ένα στραβό κατασκεύασμα

17:45 Ο Πάνος Καμμένος θέτει σε εκλογική ετοιμότητα τους Ανεξάρτητους Έλληνες

17:15 ΠΑΣΟΚ: Βουλευτές και στελέχη ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ρίξει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και να πάει η χώρα σε εκλογές.

16:55 Η Κομισιόν αρνείται πως ζήτησε από την Ελλάδα να κλείσει την ΕΡΤ.

16:51 Το βελγικό κανάλι TeleBruxells βγήκε στο κεντρικό του δελτίο με το σήμα της ΕΡΤ, ενώ αναγραφόταν και η λέξη «Αλληλεγγύη».

16:50 Canal+: Ένας από τους κορυφαίους ανκόρμαν της γαλλικής τηλεόρασης, Ντανιέλ Σνάιντερμαν, ζήτησε από τον Φρανσουά Ολάντ να παρέμβει στο κλείσιμο της ΕΡΤ, όπως μεταδίδει η Μαρία Δεναξά.

16: 30 Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αρνούνται να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο και …. τραγουδούν!

Δείτε το βίντεο:

16: 21 Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

16:00 Ευάγγελος Βενιζέλος:Η αναδιοργάνωση δεν γίνεται στα τυφλά και με κλείσιμο των πομπών.

15:55 Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

15:45 Γιάννης Στουρνάρας: Γενναία η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τη στηρίζουμε όλοι.

15:10 Πριν από λίγο άντρες των ΜΑΤ μπήκαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το seleo.gr. Οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης της ΕΤ3 ενημερώθηκαν για το γεγονός και κλείνουν τις πόρτες του κτιρίου.

14:50 ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία

14:42 Φώτης Κουβέλης: Θα δώσουμε τη μάχη μας για να μείνει ανοιχτή η ΕΡΤ.

14: 40 Ο Χρυσοχοϊδης δεν υπογράφει την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την ΕΡΤ.

14:31Έκτατη συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη στις 18:00

14:30 Προσβλητικές στιγμές και διάλογοι μέσα στη Βουλή! Την ώρα που ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητούσε επίμονο το λόγο, ο οβουλευτής Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και απευθυνόμενος στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής είπε: «Άντε και γαμ… Μας έχετε ζαλίσει τα αρχ…!». Από την άλλη πλευρά, οι Χρυσαυγίτες του απάντησαν «βγες έξω να μας τα πεις αυτά ρε…» και πολλά ακόμη.

14:25 Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν μέσω των Social media πως θα κάνουν τα πάντα για να μεταδοθούν τα θέματα των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών το Σάββατο.

14:20 Παραιτήθηκε ο Χρήστος Χωμενίδης της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μετά από διαφωνία για τη στάση του κόμματος στο «λουκέτο» της ΕΡΤ.

Δείτε Live την Ολομέλεια της Βουλής:

14:15 Στις 15:00 το έκτακτο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

14:14 Δύο κλούβες των ΜΑΤ κατευθύνονται στο Ραδιομέγαρο

14:11 Προφητικό tweet του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter : ”Νομίζω ότι πλησιάζουμε προς το τέλος…”

14:00 ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν κάνουν πίσω. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιεί πως αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, τονίζει πως η “ΔΗΜΑΡ δεν θα κάνει πίσω στο ελάχιστο”.

13:46 Το ΡΙΚ μεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ

13:30 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης

13:29 Τα ΜΑΤ μπήκαν στον Χορτιάτη και κατέβασαν τους πομπούς της ΕΡΤ

13:15 Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία συμπαράστασης στο Ραδιομέγαρο

13:13 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος δήλωσε στο Reuters: “Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να διαμαρτυρηθούμε για τις απαράδεκτες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα που απαιτήθηκαν από τους δανειστές”.

Keywords
live, ΕΡΤ, λουκετο, αλέξης τσίπρας, φώτης κουβέλης, γιάννης στουρνάρας, χρυση αυγη, ανεξαρτητοι ελληνες, twitter, ΠΑΣΟΚ, βενιζελος, εκλογες, σαμαρας, enikos, protothema, εβεα, media, τσιπρας, θεσσαλονικη, ετ3, βουλη, συμμετοχή, λύση, ελλαδα, δημαρ, νέα, καρατζαφερης, anonymous, αθηνα, καμμενος, στουρναρας, ματ, seleo, νεα δημοκρατια, κασιδιαρης, βγες, πανελλαδικες 2012, tweet, ρικ, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, reuters, Αντωνης Σαμαρας, τελη κυκλοφοριας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργιες αυριο, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιάννης στουρνάρας, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, φώτης κουβέλης, κομματα, βουλευτες, κουβελης, enikos.gr, μιλα, χωμενιδης, βιντεο, βημα, δημοκρατια, δωρα, ετ3, θεμα, ρικ, τηλεοραση, το βημα, φωτογραφιες, ωρα, reuters, αλεξιου, αλληλεγγυη, γεγονος, γινεται, γραφεια, δημοσιο, εγινε, ειπε, υπαρχει, επιτυχια, εικονα, ομιλια, κυβερνηση, κλιμα, κτιριο, λύση, λογο, μαδριτη, ματ, μηνυματα, μαρια, παντα, παμε, παρισι, πεμπτη, πορτες, σαββατο, συζητησουμε, συγκεντρωση, συμμετοχή, τυφλα, τρια, φτανει, χρηστος, αντρες, ενωση, χωρα, κωστας, κυριακη, media, μεινει, tweet, πληροφοριες, protothema, seleo, seleo.gr, σημα, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα