Αυτό είναι το βίντεο με τον Γιαννάκη έξαλλο να αρνείται να χαιρετήσει τον Κινέζο πρόεδρο του μπάσκετ

Τα βρόντηξε κι έφυγε από την Κίνα αποχωρώντας από την τεχνική ηγεσία της ομάδας καλαθοσαφίρισης της χώρας ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο "δράκος" οργισμένος με την συμπεριφορά του προέδρου της ομοσπονδίας Χου Γιασί όταν έφτασε στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει είδε τον Κινέζο παράγοντα του μπάσκετ να τον περιμένει για να τον αποχαιρετήσει. Τότε εκείνος εμφανώς εκνευρισμένος απέφυγε επιδεικτικά την χειραψία μαζί του και στράφηκε σε μια Κινέζα συνεργάτιδα του την οποία και ασπάστηκε.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης

θεώρησε υπεύθυνο τον πρόεδρο για τα συνεχή προβλήματα που αντιμετώπιζε όταν βρισκόταν στο τιμόνι της εθνικής Κίνας. Συνέχεια ακουγόταν πως έπαιζαν οι άνθρωποι του προέδρου και ότι οι υποδείξεις στον Έλληνα τεχνικό ήταν τόσες πολλές που ξεκινούσαν από τις προτάσεις για την «πεντάδα», έως τις οδηγίες προς τους παίκτες για να παίξουν όπως ήθελαν εκείνοι.

Σε μία εμφατική κίνηση προχώρησε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας και της Κίνας, αποχωρώντας από την τεχνική ηγεσία της δεύτερης.

Ο Γιαννάκης είχε στόχο το χτίσιμο μίας νεανικής ομάδας που θα προσπαθούσε να ξεχωρίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν θετικά για τον «Δράκο», αφού η Κίνα τερμάτισε 5η στο Ασιατικό Κύπελλο και δεν πήρε το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ του 2014.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Παναγιώτης Γιαννάκης επισήμανε ότι "αγαπάω το Κινέζικο μπάσκετ. Ευχαριστώ για όλα κι ελπίζω να σας ξαναδώ σύντομα".

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα