Οι «πονοκέφαλοι» του Αντώνη Σαμαρά- Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει η τρόικα

Με τη σκέψη στραμμένη στην πορεία των εσόδων επιστρέφει από τις ολιγοήμερες διακοπές του από την Πύλο ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η αύξηση των εσόδων στα κρατικά ταμεία έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ενός δημοσιονομικού κενού που θα ανοίξει ξανά την "όρεξη" της τρόικας για νέα μέτρα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Παράλληλα

η κυβέρνηση μετά τη θερινή ανάπαυλα έχει να αντιμετωπίσει κι άλλους "πονοκεφάλους". Οι κυριότεροι από αυτούς είναι να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών, στις άμεσες αποκρατικοποιήσεις της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ αλλά και να λύσει τον γρίφο της κινητικότητας.

Στο θέμα αυτό οι εκτιμήσεις στελεχών της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην παρούσα φάση αλλά για το επόμενο "κύμα" κινητικότητας που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου υπάρχει έντονος προβληματισμός αφού έχει περιορισθεί η δυνατότητα μαζικών μετακινήσεων. Και όλα αυτά υπό την "δαμόκλειο σπάθη" της τρόικας που επιστρέφει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πάντως δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία των εσόδων αφού θεωρούν οτι θα εισρεύσει "ζεστό" χρήμα από την καταβολή των φόρων εισοδήματος και του φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα