Αυξάνονται οι «πιστολέρο»-βουλευτές – 51 από τους 300 έχουν όπλο!

Μόνο έκπληξη μπορούν να προκαλέσουν τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την οπλοφορία των βουλευτών καθώς μπορεί ο Βαγγέλης Μεϊμαεράκης να λέει σε κάθε τόνο πως δεν επιτρέπει τα όπα στην Βουλή ωστόσο περίπου 51 από τους εκπροσώπους του έθνους έχουν στην ζώνη τους το περίστροφό τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά, συνολικά το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές.

Ο αριθμός έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο ποσοστό

το έχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Από τους 18, οι 15 έχουν λάβει όπλο, ανάμεσά τους και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Οι βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.

Δηλαδή, α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.

Με δεδομένο ότι ένας αλκοολικός ή ένας ψυχασθενής δεν θα μπορούσε να ασκήσει επαρκώς τα θεσμικά του καθήκοντα και θα εξαναγκαζόταν σε παραίτηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και από την πολιτική γενικότερα, όλες ανεξαρτήτως οι αιτήσεις οπλοφορίας έχουν εγκριθεί και τούτο γιατί οι έλεγχοι είναι υποτυπώδεις ή και ανύπαρκτοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα