Αύριο ανακοινώνονται τα ονόματα των 4.260 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Με κομμένη την ανάσα αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την πρώτη λίστα των 4.260 υπαλλήλων όπου θα αποτελέσουν και το πρώτο κύμα κινητικότητας καθώς αύριο στις 31 Ιουλίου εκπνέει πλέον η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την σύνταξη καταλόγου αξιολόγησης.

Στο πρώτο αυτό κύμα, αναμένεται να ενταχθούν οι σχολικοί φύλακες αλλά και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες αναφέρθηκε στους καθηγητές πληροφορικής που είναι υπεράριθμοι αλλά αξιοποιήσιμοι σε άλλες υπηρεσίες ενώ μιλώντας

για τους σχολικούς φύλακές τόνισε ότι δεν θα έρθει και η καταστροφή της χώρας εφόσον εκλείψουν.

Οι 1.976 από τους 4.260 υπαλλήλους θα προέρχονται από την δημόσια εκπαίδευση. Θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να διδάξουν πλέον για λόγους ψυχολογικούς είτε έχει εντοπιστεί ότι απουσιάζουν συνεχώς (υπολογίζονται μάλιστα στους 1.500) ενώ 476 ανήκουν σε ειδικότητες που πλεονάζουν όπως γυμναστές και καθηγητές πληροφορικής.

Από την άλλη, 2.234 από τους 4.260 που θα ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας θα είναι σχολικοί φύλακες.

Μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διάστημα παραμονής σε καθεστώς διαθεσιμότητας μειώθηκε από τους 12 στους 8 μήνες ενώ σταθερό παρέμεινε το ύψος της περικοπής του μισθού τους καθώς θα λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους για το διάστημα αυτό.

Η συμφωνία της Τρόικας πάντως μιλά συνολικά για 12.556 υπαλλήλους που θα πρέπει να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα έως και το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ για 25.000 συνολικά έως τέλος Δεκεμβρίου.

Στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, για το οποίο οι λίστες από όλα τα υπουργεία θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 23 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι «θα απορροφηθούν από την Ελληνική Αστυνομία»

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι ένα ποσοστό της τάξης του 80-90% από τους 12.556 διαθέσιμους θα απορροφηθεί σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο ύστερα από αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα