Μοναχός- καταληψίας της Μονής Εσφιγμένου πετάει βόμβα μολότοφ [εικόνα]

Το γύρο του κόσμου κάνει φωτογραφία μοναχού- καταληψία της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, ο οποίος κρατάει βόμβα μολότοφ, λίγο πριν την πετάξει προς τη μεριά των ΜΑΤ και όλων όσων βρίσκονταν έξω από το κονάκι της Μονής Εσφιγμένου, σε μια προσπάθεια να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση που πάρθηκε για την απομάκρυνση των «καταληψιών» μοναχών της Παλαιάς Αδελφότητας.Από το πρωί της Δευτέρας η κατάσταση στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου στις Καρυές είναι ιδιαίτερα έκρυθμη, καθώς ξέσπασαν έντονες συγκρούσεις

μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ που κατέφθασαν στην περιοχή προσπάθησαν να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση και των μοναχών που αρνούνταν να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή. Διαβάστε ΕΔΩ ποια είναι η Μονή Εσφιγμένου.

Η πράξη δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Romfea.gr, μέσω του οποίου έγινε έκκληση από εκπροσώπους της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για διακοπή των «εχθροπραξιών».

Στον ιστότοπο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλους και πρό πάντων προς την ευνομούμενη Πολιτεία.

Επιτέλους καταλάβετέ το. Κινδυνεύουμε. Δεν γνωρίζουμε πώς θα ξημερώσει η αυριανή μέρα με φανατικούς κατόχους εκρηκτικών σε επαφή με τον τόπο της κατοικίας μας.

Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ζήτησε εξ όσων πληροφορούμαστε την σύλληψη των υπαιτίων. Θα ακούσει κανείς, έστω τον Εισαγγελέα; Πρέπει να θρηνήσει το Άγιον Όρος θύματα για να κινητοποιηθεί η Πολιτεία; Οι φωτογραφίες τα λένε όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα