Δήλωση σοκ του δολοφόνου της Φιλοθέης

Τι είπε ο Γεωργιανός γίγαντας όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 69χρονη Αγγελική Καρποδίνη. Γιατί οι αξιωματικοί τον αποκαλούν «μοναχικό λύκο».

«Την είδα ξαφνικά μπροστά μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο παρά μόνο να τη χτυπήσω» είπε με απόλυτη κυνικότητα στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών ο 26χρονος Γεωργιανός για το βράδυ της 10ης Ιουλίου όταν εισέβαλε στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία και δολοφόνησε την 67χρονη Αγγελική Καρποδίνη.

Εκείνο το βράδυ τριγυρνούσε στα στενά της Φιλοθέης αναζητώντας την επόμενη λεία του.

Κοιτούσε τα σπίτια προσεκτικά για να διαπιστώσει σε ποιο θα ήταν εύκολη η πρόσβαση και μεγάλη η «μπάζα» σε χρήματα και τιμαλφή. Η διώροφη κατοικία της οδού Αγίας Φιλοθέης 17, που ανήκει στον επιχειρηματία Καρποδίνη (γνωστό στον χώρο των ξενοδοχείων και των κατασκευών) του φάνηκε ιδανική περίπτωση. «Επέλεγε τυχαία τους στόχους με βάσει την προσβασιμότητα τους…», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας.

Ο γιγαντόσωμος Γεωργιανός παραβίασε την πόρτα του υπογείου και ανέβηκε στο ισόγειο, όταν βρήκε μπροστά του στην 69χρονη Αγγελική Καρποδίνη. Πριν η γυναίκα προλάβει να αντιδράσει άρχισε να την γρονθοθκκεί. Την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου, άρπαξε ό,τι βρήκε μπροστά του και εξαφανίστηκε. Την άτυχη γυναίκα βρήκε λίγη ώρα αργότερα ο σύζυγος της πεσμένη στο πάτωμα, με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Είχε ωστόσο αφήσει παντού πίσω του αποτυπώματα. Δεν συνηθίζει να φοράει γάντια και μέσα σε λίγη ώρα είχαν η αστυνομία γνώριζε ποιος είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας. Ηταν το ίδιο άτομο που στις 30 Μαΐου, εισέβαλε σε σπίτι της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην Ηλιούπολη και με τα ίδια του τα χέρια κακοποίησε δύο ηλικιωμένους και έναν εργάτη. Έκλεψε χρήματα και ό τι άλλο του φάνηκε πολύτιμο κι… έστειλε τους άτυχους ανθρώπους στην εντατική.

Οι αστυνομικοί τον γύρευαν στα στέκια της Ομόνοιας όπου τον γνώριζαν οι πάντες. Τον είχαν βαφτίσει μάλιστα «μοναχικό λύκο» λόγω των κτηνωδών ενστίκτων και του ιδιαίτερου τρόπου ζωής που έκανε. Ζούσε χρόνια στην Ελλάδα και επιβίωνε ληστεύοντας σπίτια και περαστικούς. Τον είχαν συλλάβει και φυλακίσει για τη δράση του αλλά τον Μάρτιο αποφυλακίστηκε και συνέχισε την δράση του ανενόχλητος σχεδόν.

Μέχρι που χτες το βράδυ, οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών τον εντόπισαν στο τέρμα της οδού Πατησίων και αφού του πέρασαν χειροπέδες τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα