Η “Eric Clapton” Ferrari

09:46 2/6/2012 - Πηγή: KoolNews

Φήμες το ψιθυρίζανε, αλλά τώρα έχουμε και την επιβεβαίωση από την ίδια την εταιρεία. Η νέα Ferrari «SP12 EC»,είναι ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε ειδικά και μόνο για τον Eric Clapton.

Από τον Άρη Βουρβούλια

«Το συγκεκριμένο

μοντέλο ήταν ένα εμπνευσμένο έργο όπως και η μουσική του Eric Clapton. Είναι μία εκπληκτική Ferrari που σίγουρα θα αποκτήσει περισσότερες παραγγελίες στο μέλλον». Με αυτή την ανακοίνωση η Ferrari γνωστοποίησε ότι το ειδικά σχεδιασμένο μοντέλο για τα «μάτια» και μόνο του legendary κιθαρίστα , Eric Clapton, είναι γεγονός.

Η ολοκαίνουργια «SP12 EC», σχεδιάστηκε από το «Centro Stile Ferrari» και σε συνεργασία με τον οίκο «Pininfarina» έκανε πραγματικότητα τα «θέλω» του θρυλικού μουσικού. Το συγκεκριμένο supercar βασίζεται στην «458 Italia» και αντλεί την σχεδιαστική έμπνευση του από την «512 BB».  Όσο για τα τεχνικά του στοιχεία, μπορεί ακόμα να μην έχουν ανακοινωθεί επισήμως, αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για 8κύλινδρο κινητήρα (V8) σύνολο 4,5 λίτρων με ισχύ 570 ίππους και ροπή 450 Nm.  Όσο για την επιτάχυνσή της, η νέα «SP12 EC» κάνει τα  0-100 χλμ/ώρα, σε λιγότερο από 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 325 χλμ/ώρα. Α, και μην ξεχάσω, η τιμή της υπολογίζεται στα-μόλις- 3 εκατομμύρια λίρες. Όχι και άσχημα. Ζήλεψες;

Διαβάστε ακόμα:

* Τα αυτοκίνητα που σε κάνουν να μοιάζεις κουλ

* Η concept άποψη της Opel

* Φάτε μάτια… Bugatti (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα