Καψής: Δεν θα επέμβει η Αστυνομία στην ΕΡΤ – Θα λειτουργήσει με 2.000 υπαλλήλους

11:49 1/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε μία ΕΡΤ με δυναμικό 2.000 υπαλλήλων προσανατολίζεται ο υφυπουργός για την Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής.

Λίγες μόλις ώρες πριν την συνάντησή του με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, ο κ. Καψής τόνισε πως δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις καθώς «είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι να πείσουν ότι είναι μέρος της λύσης» και προειδοποίησε ότι «αν δεν θέλουν να είναι μέρος της λύσης θα χάσουν και οι ίδιοι».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1

ο υφυπουργός, υποστήριξε πως: «Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια διαπραγμάτευση που θα τραβήξει», ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης εκτός του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με τους εργαζόμενους.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας. Ο υφυπουργός έκανε ακόμη λόγο για διαχρονική διακομματική ευθύνη, αναγνωρίζοντας όμως ότι η ΕΡΤ έχει άξιο ανθρώπινο δυναμικό. «Θα προχωρήσουμε. Θέλω, ελπίζω και ζητώ από τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε αυτό», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο κόστος του λουκέτου στην ΕΡΤ και της μετάβασης στη νέα μορφή, διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ μικρότερο από τα 200 εκατομμύρια ευρώ που ακούγεται, όπως τουλάχιστον τον έχουν ενημερώσει και από το υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα στη 1.30 μ.μ. ο υφυπουργός πρόκειται να έχει νέα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρόντων των νομικών συμβούλων τους για την ανεύρεση «κοινής συνισταμένης» για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα