Οι 10 Καλύτερες Ταινίες (…από iPhone)!

Από τον Αντώνη Ντινιακό

Ίσως από τους κριτικούς του μέλλοντος να θεωρηθούν ακόμη και «κλασσικές». Μέχρι τότε όμως, αποτελούν έναν «γενναίο νέο κόσμο» για τους δημιουργούς, το κοινό και την κινηματογραφική βιομηχανία που τώρα ανακαλύπτει τις προοπτικές της.

Και όταν διαβάζεις «προοπτικές» μη φανταστείς κάποιο μεγαλεπήβολο business plan. Απλά η πενία ανάγκη της επιβίωσης (a.k.a Ταινίες με πολύ χαμηλό, ενίοτε μηδενικό κόστος ) οδήγησε τους σκηνοθέτες να εφεύρουν εναλλακτικούς τρόπους να εκφράσουν

τη δημιουργικότητά τους. To iphone με τις πολλαπλές του δυνατότητες, τους ήρθε βολικό, η έμπνευση πηγαία και η συγκυρία παραπάνω από κατάλληλη.

Σε αυτό το πλαίσιο και ο Park Chan-wook (“Oldboy”, “Η Εκδίκηση Μιας Κυρίας” , “I’m A Cyborg, But That’s OK”) έκανε το 2011 την ουσιαστική «τομή». Χρησιμοποίησε μόλις δέκα (!) iphone 4 για να γυρίσει την 30λεπτη ταινία του “Night Fishing” και κατάφερε να αποσπάσει τη Χρυσή Άρκτο για ταινία Μικρού Μήκους στο περσινό Φεστιβάλ του Βερολίνου. Μάλιστα όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στην δική του «προσωπική» new fantasy-horror αισθητική, που αποτελεί την τεχνοτροπία-σφραγίδα του, αλλά δήλωσε ενθουσιασμένος με τη νέα οπτική που του έδωσε ένα smartphone!

Αν και τα video που θα δεις παρακάτω δεν έγιναν με 10 iphone, και δεν τολμούν να συγκριθούν με τις ταινίες του Park Chan-wook , αποτελούν μερικές από τις καλύτερες φετινές συμμετοχές στο Iphone Film Festival, ένα online festival όπου συμμετέχουν μόνο ταινίες που έχουν γυριστεί με το δημιούργημα του Jobs. Ναι, υπάρχει εδώ και τρία χρόνια και μπορείς να δεις τις συμμετοχές και τους νικητές ανά πάσα στιγμή online στη διεύθυνση:  http://www.iphoneff.com/

Οι ταινίες που επιλέξαμε από τη λίστα των φετινών υποψηφίων είναι οι εξής:

1.     Sync (Feature Film)Ernest and Emma (Feature Film)Sharkoon (feature Film)Sparkling water is good and calorie free (Feature Film)Yearlapse ’11: NYC to London (Documentary)Killing Time (Music Video)Come As You Are (Ναι το γνωστό! Music Video)The Haunting At Danford Cabin (Stop Motion Animation)Instagram In 30 Days (Feature Film)Dear Viary (Documentary)
Keywords
Τυχαία Θέματα