Οι μπάτσοι οδηγούν Porsche (vid)

Η 18η Δεκεμβρίου έχει διπλή σημασία για το Κατάρ: και γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους και βλέπουν τα Porsche της αστυνομίας να κάνουν παρέλαση.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Στις 18 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι του Κατάρ βγαίνουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας τους. Μαζί για να χαζέψουν την παρέλαση με τα Porsche της αστυνομίας.

Κατ’ αρχήν μια σημειολογική παρατήρηση. Στην Σαουδική Αραβία

είναι αρρωστάκια με τα αυτοκίνητα. Βγαίνουν και κάνουν διάφορα κουλά με τα αυτοκίνητα στους δρόμους, πλαγιολισθήσεις στις ευθείες, κόντρες και ό,τι άλλο θα μπορούσε να στείλει στα ψυχοφάρμακα έναν ευπρεπή δυτικό επισκέπτη. Θα πίστευες πως ένα λογικό επακόλουθο θα ήταν πως η τροχαία θα χρειαζόταν ιδιαίτερα γρήγορα αυτοκίνητα για να συλλάβει την παρανομία. Λογικό. Μερικές φορές το κάνει. Και όταν οδηγούν Cayenne και Panamera το έργο της τάξης γίνεται ευκολότερο.

Έλα όμως που το σενάριο δεν τελειώνει εδώ. Γιατί πολύ απλά η κρατική εταιρία επενδύσεων, η Qatar Holding LLC, κατέχει ένα τεράστιο ποσοστό στο group της VW, στο οποίο ως γνωστόν ανήκει πλέον και η Porsche. Λέγεται πως με 60 δις δολάρια οι άνθρωποι με τις κελεμπίες κατέχουν το 17% της VW και αντιστοίχως το 10% της Porsche. Και έτσι εξηγείται η παρέλαση. Αλλά άντε να βλέπεις μετά, το φάρο πάνω σε μια Panamera Turbo, να σε κυνηγάει στη Σαχάρα. Και να μετά να σε στέλνει για τσάι.

Διαβάστε ακόμα:

* Το ζωγραφιστό μουσείο της Porsche

* 911 αγωνίες με φόντο τη νέα Carrera

* Αγαπημένο μου ημερολόγιο

Keywords
Τυχαία Θέματα