Η διαφορετικότητα της επιτυχίας

15:30 9/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Σε μια εποχή που η κρίση κυριαρχεί, η ανάγκη για “επιτυχία” -επαγγελματική, ερωτική, φιλική- γίνεται όλο και πιο έντονη. Άλλωστε πόσα πράγματα μας έχουν μείνει για να αλλάξουμε τη διάθεσή μας. Ωστόσο ο δρόμος προς την επιτυχία μοιάζει δύσκολος, όμως 9 απλά βήματα ίσως τον κάνουν πιο εύκολο. Τουλάχιστον σύμφωνα με την ψυχολόγο και συγγραφέα Heidi Grant Halvorson.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Ιδέες πάντα είχαν οι άνθρωποι και μάλιστα πολλές. Το βλέπεις από τη στιγμή που βρίσκεσαι

με φίλους και γνωστούς – πάντα έχεις κάποιο σχέδιο στο μυαλό σου, πάντα μιλάς για όνειρα και φιλοδοξίες. Έστω κι αν πολλά από αυτά ποτέ δεν θα δοκιμάσεις. Η πιο λογική εξήγηση σε αυτό είναι η κλασική ατάκα “ωραίες οι ιδέες αλλά άντε να τις κάνεις πράξη και που χρόνος για αυτά και αν δεν σου κάτσει να τρέχεις μετά;”. Ναι, ίσως είναι κάτι που όλοι έχουμε πει ανά περιόδους. Όμως έχεις σκεφτεί γιατί μερικοί καταφέρνουν και περνούν από τη θεωρία στην πράξη – και μάλιστα με επιτυχία;Όχι, ούτε πιο έξυπνοι είναι, ούτε τα είχαν όλα έτοιμα στη ζωή τους και δεν δυσκολεύτηκαν να τα καταφέρουν. Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με την Heidi Grant Halvorson. Η ψυχολόγος και συγγραφέας ξεκαθαρίζει ότι υπάρχουν 9 πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους “κοινούς θνητούς”. Λες;

1. Γίνε συγκεκριμένος
Όταν βάζεις ένα στόχο βάλε και ένα ξεκάθαρο πλάνο. Όχι γενικότητες και όχι αερολογίες. Για παράδειγμα μην λες ποτέ “θα βγω έξω για λίγο”, αλλά “πάω έξω για 1 ώρα”. Ναι και αφού αυτός είναι ο στόχος σου, στη μία ώρα φεύγεις.

2. Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες
Το ξέρω ότι οι περισσότεροι τρέχετε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Άρα είναι λογικό είτε να μην καταλαβαίνεται, είτε μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας να χάνετε ορισμένες ευκαιρίες. Λογικό, αλλά αν θέλεις να κάνεις την διαφορά πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα.

3. Να είσαι ειλικρινής
Και κατά κύριο λόγο με τον εαυτό σου. Διότι δεν θα πετύχεις ποτέ αν δεν παραδέχεσαι την αληθινή εικόνα των πραγμάτων και των καταστάσεων. Δεν μπορεί κάτι να πηγαίνει άσχημα και εσύ να λες ότι όλα είναι καλά. Λέγε-λέγε στο τέλος θα το πιστέψεις και εσύ.

4. Να είσαι ρεαλιστής
Καλές οι μεγάλες ιδέες και τα σχέδια, αλλά μην επιμένεις σε αυτά αν βλέπεις ότι δεν μπορούν να γίνουν. Βάζε στόχους που είναι πιο ρεαλιστικοί και σιγά-σιγά θα αγγίξεις και τα όνειρά σου.

5. Κοίτα να βελτιώνεσαι
Είναι σημαντικό να είσαι καλός κάπου. Αλλά είναι σημαντικότερο το να μπορείς να βελτιώνεσαι. Παρατήρησε εσένα, τους άλλους και μάθε από τα λάθη σου.

6. Έχε επιμονή
Για να πετύχεις σε κάτι, δεν πρέπει να έχεις μόνο την ιδέα, αλλά να επιμείνεις σε αυτήν. Ακόμα κι αν χρειαστεί να αποτύχεις στην αρχή. Δεν πρέπει να τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία. Να είσαι δυνατός ώστε να ξεπερνάς ότι εμπόδιο παρουσιαστεί μπροστά σου.

7. Να έχεις τον έλεγχο
Δεν πρέπει να χάνεις την ψυχραιμία σου, ούτε με τους άλλους, ούτε με τον εαυτό σου. Και ο αυτοέλεγχος είναι κάτι που μόνο εσύ μπορείς ν

Keywords
Τυχαία Θέματα