Ραντεβού με την ιστορία ο ΠΑΟΚ – Με νίκη επί της Σάλκε περνάει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε το βράδυ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίζεται απέναντι στην γερμανική Σάλκε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Δικέφαλος με αισιοδοξία από το 1-1 του Γκελζενγκίρχεν θα παραταχθεί στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα με ένα σκοπό, την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην 87χρονη ιστορία του.

Ο Χουμπ Στέφενς τόνισε πως δεν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά

παραδέχθηκε ότι οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί. Το γκολ του Στοχ στον πρώτο αγώνα δίνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την ευκαιρία να ξεκινήσει από θέση πρόκρισης τον αγώνα, αφού σε περίπτωση που δεν υπάρξει σκορ οι «ασπρόμαυροι» θα βρεθούν στην κλήρωση της Παρασκευής ανάμεσα στις 32 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Για τους Γερμανούς αποτέλεσε τεράστιο ζήτημα αν θα αγωνιστεί ο σκόρερ του πρώτου αγώνα Τζέφερσον Φαρφάν. Οι τελευταίες πληροφορίες από τους «Κονισμπλάουεν» δείχνουν πως ο Ολλανδός πλάγιος επιθετικός θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Χούγκλαντ.

Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές γερμανικές ομάδες σημειώνοντας από μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Αντίθετα η Σάλκε έχει μοιράσει τις αναμνήσεις της στην Ελλάδα, έχοντας εφιάλτες από τα ματς με τον Παναθηναϊκό το 2001 και ευχάριστες μνήμες από τους αγώνες με τον Ολυμπιακό πέρυσι.

Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που στη Θεσσαλονίκη θα κουνηθεί το διάσημο «σεντόνι» με τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ιθύνοντες του γηπέδου της Τούμπας προετοιμάζονται πυρετωδώς για να προσφέρουν μία όσο γίνεται πιο καλά οργανωμένη «τελετή».

Το πρόβλημα για τον Δικέφαλο είναι η απουσία του κόσμου του, εξαιτίας της τιμωρίας του για τα επεισόδια στον περσινό αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης. Παρόλα αυτά οι οπαδοί θα συνοδεύσουν την ομάδα τους από το ξενοδοχείο έως το γήπεδο, δηλώνοντας την αγάπη τους και εμψυχώνοντας τους παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ αν τα καταφέρει απόψε θα κερδίσει πέρα από δόξα και βαθμούς για τη χώρα μας, τους οποίους χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν κάτι πάλι πάει στραβά, ο Δικέφαλος του Βορρά θα παίζει μέχρι τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία είτε στο Τσάμπιονς, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα