Σε τεντωμένο σκοινί το ΠΑΣΟΚ

Επίσπευση διαδικασιών για αλλαγή ηγεσίας ζήτησαν από τον Παπανδρέου οι Βενιζέλος, Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.

Σε τεντωμένο σκοινί κινείται το ΠΑΣΟΚ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, καθώς κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και των

υπουργών του κόμματος, υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ετέθη ευθέως ζήτημα διαδοχής πριν από τις προσεχείς εκλογές, που όπως αφήνει πλέον να εννοηθεί η Νέα Δημοκρατία και ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τοποθετούνται τον Απρίλιο. Την ανάγκη για “αλλαγή σελίδας” στην ηγεσία του κόμματος έθεσαν ευθέως οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος τάχθηκε υπέρ της λύσης της δυαρχίας. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε η διαδικασία διαδοχής να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται η έλευση της τρόικας για τη νέα δανειακή σύμβαση. Των παρεμβάσεων των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ προηγήθηκε εισήγηση του κ. Παπανδρέου.

Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να ανοίξει τα χαρτιά του για το μείζον θέμα της ηγεσίας, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι “θα πράξει το καθήκον του“. Η δραματική συνεδρίαση συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και αναμένονταν η δευτερολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η δική του αντίδραση στο αίτημα των δελφίνων για δρομολόγηση των διαδικασιών διαδοχής.

Πηγή: Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα