«Συγγνώμη λάθος» του Τσίπρα για την αναστολή του Μνημονίου-Διαστρεβλώνουν τις θεσεις μας

Μεγάλη ενόχληση προκάλεσαν στην Κουμουνδούρου οι επιθετικές ανακοινώσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στον απόηχο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «διαστρέβλωση» των θέσεών του και μιλά για «χαλκεία» που «ανακάλυψαν» υπαναχώρηση από τις θέσεις του κόμματος, με αφορμή την φράση του Αλέξη Τσίπρα

περί «αναστολής του μνημονίου», θέμα που αναδείχθηκε και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος χθες, που κρατήθηκε πάντως μυστική.

Στελέχη του κόμματος, δεν κρύβουν την οργή τους εκτιμώντας ότι πρόκειται μόνο για ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ της μεθοδευμένης προσπάθειας να διαστρεβλωθούν οι απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παραπληροφορηθούν οι πολίτες.

«Τα γνωστά χαλκεία της ΝΔ, συνεπικουρούμενα από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, “ανακάλυψαν” στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα υπαναχώρηση από τις θέσεις του κόμματος για κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων», λένε, κατηγορώντας τους εμπνευστές τους ότι πιάνονται από μία λέξη και παραβλέπουν το γενικό πνεύμα της ομιλίας και τις προγραμματικές θέσεις που περιλαμβάνονταν σε αυτή.

Σε μία προσπάθεια δε, να προλάβουν παρόμοιες αντιδράσεις μετά την δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη χθες ότι τα μνημόνια δεν θα ανασταλούν, αλλά θα καταργηθούν και θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων, οι ίδιες πηγές εξηγούσαν το πνεύμα των εξαγγελιών Τσίπρα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Μιλούσαν λοιπόν για τεκμηρίωση εκ μέρους του της καταστροφικότητας του μνημονίου, δηλαδή της λιτότητας και της «εσωτερικής υποτίμησης» όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης και δη τις χώρες του Νότου.

Σημείωναν ακόμα ότι με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι πρέπει μεταξύ άλλων να ακολουθηθεί μία οικονομική πολιτική στον αντίποδα αυτής του μνημονίου, υπέρ της τόνωσης της ζήτησης με μέτρα όπως η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού και άρα η κατάργηση του συναφούς μνημονιακού νόμου και η ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων.

«Για να παραπλανήσουν τους πολίτες, τα γνωστά χαλκεία της ΝΔ και τα φερέφωνά τους επικεντρώνονται σε μια λέξη αποσιωπώντας εσκεμμένα τη σαφή και κατηγορηματική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας”», συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, επικεντρώνοντας αντʼ αυτού σε άλλες χαρακτηριστικές εκφράσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτή για την ανάγκη «ισχυρού ηλεκτροσόκ» για να επανέλθει η οικονομία, κατάργησης της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας και ισχυρής διαπραγμάτευσης των δανειακών μας υποχρεώσεων.

Μιλούσαν για το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για μεταρρυθμίσεις και φυγή προς τα εμπρός και έθεταν μία προς μία τις προτεραιότητες της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ από την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας, ως τις δημόσιες επενδύσεις ταχείας απόδοσης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επαναλάμβαναν όσα είπε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας για «άμεση αναστολή» του μνημονίου και «σταδιακή ανάκαμψη» των εισοδημάτων…

Keywords
Τυχαία Θέματα