Τα εγκαταλελειμμένα πλατό των πιο γνωστών ταινιών γουέστερν [εικόνες]

Οι φαν των ταινιών γουέστερν σίγουρα θα αναγνωρίσουν τα -άλλοτε δοξασμένα- πλατό των αγαπημένων τους ταινιών, όπως «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος»,«Κάποτε στη Δύση», «Για μια χούφτα δολάρια», «Για λίγα δολάρια παραπάνω».

Μισό αιώνα πριν περίπου αυτά τα πλατό φιλοξενούσαν τα καλύτερα επιτελεία του Χόλυγουντ, τα πιο γνωστά αστέρια του κινηματογράφου, της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας. Εκατοντάδες κομπάρσοι και δεκάδες γνωστοί ηθοποιοί (Πίτερ Φόντα, Κλιντ Ίστγουντ) τούς έδωσαν πνοή με την παρουσία τους, ενώ ακόμα και τώρα αντηχεί στους έρημους πια δρόμους τους ο ήχος από τα πιστόλια

των σκληροτράχηλων καουμπόηδων.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τα μέρη αυτά, σε αντιδιαστολή του τότε με το σήμερα. Και η αλήθεια είναι πως η διαφορά είναι αχανής. Αυτό, φυσικά, δεν οφείλεται σε κάποια οικονομική ή οικολογική καταστροφή, αλλά στην αλλαγή των τάσεων της κινηματογραφικής μόδας, που θέλει τα γουέστερν ξεπερασμένα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα πλατό αυτά δε βρίσκονται κάπου στις ΗΠΑ, αλλά στην Ισπανία. Συγκεκριμένα στην Αλμερία, την ομώνυμη αυτοδιοίκητη επαρχία της Ισπανίας, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

1 από 20 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Αναζητήσεις
γουεστερν, γουεστερν.
Τυχαία Θέματα