Το “κολεγιακό” μπάσκετ της φρίκης

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Συγγνώμη κιόλας, αλλά είναι ομάδα αυτή του Ολυμπιακού στο μπάσκετ; Εντάξει,  στην αρχή βρήκαμε ως δικαιολογία το χαμηλό μπάτζετ. Μετά είπαμε ότι θα γίνει ψιλοκολεγιακή -ομάδα με ισχυρή άμυνα- και γι’ αυτό πήραμε φθηνούς αλλά ταλεντάτους παίκτες. Το είδαμε, λοιπόν, μία το έργο, το είδαμε δύο, τώρα είμαστε  στη φάση της κατάθλιψης.

Γιατί αυτό δεν είναι ομάδα, αλλά μπουφές σε φθηνιάρικο  γάμο. Λίγα παντζάρια, μία ραπανάκια, τίποτα κακοψημένα κρακεράκια, τυρί ροκφόρ ιμιτασιόν

και κανά καλό κομμάτι κρέας που δεν φτάνει ούτε για πέντε καλεσμένους. Κι όπου καλό καμμάτι, βλέπε Σπανούλης. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες δεν θα έπαιζαν ποτέ στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού πάνω από δέκα λεπτά και αυτό δηλαδή σε περιπτώσεις σαν του Πρίντεζη, άντε και του Λούκας με παραχώρηση.

Βασικά είναι προφανές ότι διαλέχτηκαν φθηνοί παίκτες. Το καταλαβαίνω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαλέχτηκαν καλοί, φθηνοί παίκτες. Όλα τα έχουμε φάει κατά καιρούς, ακόμα και το Παπαστράτειο. Αλλά παραμύθι και πίπες ότι είναι μια  νεανική ομάδα κολεγιακού τύπου που θα χτιστεί με τα χρόνια, sorry, δεν μπορώ να τα ακούω. Μαλάκας είμαι, αλλά όχι και τόσο πολύ. Δηλαδή ο Χάουαρντ θα γίνει ποτέ παίκτης; Ή μήπως οι Έλληνες μικροί πλην Παπανικολάου δείχνουν να μπορούν να γίνουν οι  νέοι Σπανούληδες και Παπαλουκάδες; Δεν μιλάω καν για Διαμαντίδη.

Έβλεπα το ματς με την Εφές, τις προάλλες, και νόμιζα ότι η ομάδα έπαιζε το σύστημα «τυφλός, τυφλόν  οδήγαγε και είδαν το φως στο λάκκο». Κάτι πολωνικές μου θύμιζε στα προηγούμενα χρόνια που αλλού πατούσαν, αλλού βρίσκονταν. Κανένα πλάνο, κανένα σύστημα. Λυπάμαι κάπως για τον Ιβκοβιτς που βασανίζεται με όσα βλέπει στο παρκέ, αλλά όπως και να το κάνουμε έχει κι αυτός τις ευθύνες του για τους λεβέντες που ήρθαν. Αν λένε ότι ο Κοβάσεβιτς φταίει για την επιλογή Κοστάντζο, τι να πούμε για τον Ντούντα που διάλεξε τον 1,98μ. Χάινς για σέντερ και τον Χάουαρντ για τεσσάρι;

Έχω τα νεύρα μου, θα πείτε, όμως αδικαιολόγητα τα έχω; Δεν ζητάω και πολλά. Μια καθαρή εξήγηση ζητάω. Και να μην παραμυθιαζόμαστε ότι έχασε ο Παναθηναϊκός  από την Καβάλα και άρα μπορούμε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα έδρας στα play-off. Πιο εύκολο βλέπω τον Τσάκα με τα 80 κιλά του μοντέλο του Armani, παρά αυτό τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον Παναθηναϊκό στα play-off.

Από την άλλη, ακούω να λένε για μεταγραφές και συνέχεια αυτό διαψεύδεται Ειδικός δεν είμαι, αλλά μιλώντας με ειδικούς μου είπαν ότι αν δεν πάρει ο Ολυμπιακός έναν  καλό κοντό στην περιφέρεια και ένα αξιοπρεπές τεσσαροπένταρο, τον Μάιο θα γελάνε και οι κότες.

Υ.Γ: Πέρα από τον Χάουαρντ, αυτόν που δεν μπορώ να βλέπω ούτε ζωγραφιστό είναι ο Κέσελι. Παιδί της μεγάλης των πλάβι σχολής, λέει. Καλά κρασιά…

Διαβάστε ακόμα:

* Πάμπλο Γκαρσία: μύθοι και ιστορίες

* Οι πέντε που έφυγαν νωρίς

* Ο καλός ΠΑΟ και ο άγνωστος Ολυμπιακός

* Το τυφλό χτύπημα του Μπέκαμ

Keywords
Τυχαία Θέματα