Το ταξίδι της ελπίδας έγινε τραγωδία με 15 νεκρούς έξω από την Λευκάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν βρεθεί νεκροί δώδεκα παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, μεταξύ τριών και έξι ετών.

Το οκτάμετρο πλαστικό σκάφος αναποδογύρισε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και από τους 27 επιβαίνοντες γλίτωσαν οι 15. Ορισμένοι κατάφεραν να βγουν στην ακτή και να ειδοποιήσουν τις αρχές. Στη θαλάσσια

περιοχή έφτασαν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ενώ στην ακτή της Παλαίρου έσπευσαν λιμενικοί και αστυνομικοί. Και τότε άρχισε να αποκαλύπτεται το μέγεθος της τραγωδίας.

Οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν στη θάλασσα τις σορούς τεσσάρων ενηλίκων και τεσσάρων παιδιών, ηλικίας από τριών έως έξι ετών. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ιδιώτη δύτη, εντοπίστηκαν τέσσερις ακόμα σοροί, εγκλωβισμένες στο αναποδογυρισμένο σκάφος, οι οποίες περισυλλέγησαν από τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Όσον αφορά την υπηκοότητα των μεταναστών πιθανόν, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Επίσης, σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των διακινητών, ενώ με βάση τα στοιχεία του σκάφους που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι κλεμμένο.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που καταγράφεται τραγωδία με νεκρούς μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα, μέσω της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου του 2012, πέντε μετανάστες είχαν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 15 είχαν τραυματιστεί όταν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην επαρχιακή οδό Αστακού - Μύτικα, κοντά στην περιοχή Μαραθιά.

Τα τελευταία χρόνια, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών έχουν επιλέξει τις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας για να μεταφέρουν παράνομα αλλοδαπούς προς την Ιταλία, διότι έχουν άμεση πρόσβαση στο Ιόνιο Πέλαγος και στην Αδριατική. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού και της Αστυνομίας, με βάση πάντα τις συλλήψεις που έχουν πραγματοποιήσει, τα κυκλώματα επιλέγουν τη δυτική πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, διότι διαθέτει ακτογραμμή πολλών χιλιομέτρων με μικρούς απάνεμους όρμους, που επιτρέπουν την αγκυροβόληση μικρών σκαφών, ακόμη και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα