Βιβλίο Παπακωνσταντίνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου είπε να «δώσω» τον Βενιζέλο

Ήταν υπουργός Οικονομικών την περίοδο από της 7 Οκτωβρίου του 2009 έως στις 17 Ιουνίου του 2011.

Συνεπώς ήταν ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε το πρώτο μνημόνιο και γνωρίζει από μέσα γεγονότα όπως για παράδειγμα οι επαφές και οι κρίσιμες συνομιλίες πριν το διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο που θεωρείται η αρχή της μνημονιακής περιπέτειας της χώρας.

Το

ερχόμενο Σάββατο κυκλοφορεί το βιβλίο του ΥΠΟΙΚ στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου υπό τον τίτλο «Game Over» και με υπότιτλο: «Η αλήθεια για την κρίση». Στο σημερινό τους φύλλο τα ΝΕΑ δημοσιεύουν εκτενή αποσπάσματα από το βιβλίο.

Το βιβλίο είναι μια αυτοβιογραφία διανθισμένη με στοιχεία, πίνακες, διαγράμματα και αριθμούς που εξηγούν, κατά τον συγγραφέα, πως η χώρα εκτροχιάστηκε δημοσιονομικά και πως έφτασε να υπογράψει τη μεγαλύτερη δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε άπαξ. Ο Γ. Παπακωσταντίνου επιχειρεί να απαντήσει για το «λεφτά υπάρχουν», για το τι γνώριζε η τότε κυβέρνηση για το έλλειμμα της χώρας, για το αν μπορούσε να αποφευχθεί η υπαγωγή στο πρώτο μνημόνιο και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Αυτό ωστόσο που εντυπωσιάζει από τη προδημοσίευση των Νέων είναι ότι ο πρώην υπουργός στο βιβλίο του υποστηρίζει-αποκαλύπτει ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του είχαν ζητήσει να δώσει στοιχεία για να χρησιμοποιήσουν κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μάλιστα αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν κατονομάζει και τα οποία του ζήτησαν να «δώσει» τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με αντάλλαγμα την απαλλαγή του για την ίδια υπόθεση.

Όπως γράφει στο σχετικό απόσπασμα ο κ. Παπακωνσταντίνου: «Τη μακρά περίοδο της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής είχα δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήθελε να μάθει από εμένα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Τον άκουσα να μου λέει πως - παρότι θεωρούσε ότι οι χειρισμοί μου ήταν λαθεμένοι - δεν πίστευε ότι εγώ είχα νοθεύσει τα στοιχεία. Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ότι είχα να πω σχετικά θα το έλεγα στη Βουλή».

The post Βιβλίο Παπακωνσταντίνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου είπε να «δώσω» τον Βενιζέλο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα