Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις! – Ανάσα για την αγορά αναμένουν οι έμποροι

Ένα δεκαήμερο προ-εκπτώσεων ξενικά σήμερα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και τους έμπορους να ελπίζουν σε μια... μεγάλη δόση οξυγόνου στην ελληνική αγορά. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν οκτώ εργάσιμες ημέρες – αφού ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου – ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρισθεί το εάν και ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Άγνωστο, βέβαια και πάλι, παραμένει ο βαθμός που

είναι οι εκπτώσεις ικανές να αναθερμάνουν την αγορά. Από την δική τους πλευρά όμως οι νέες διατάξεις κάνουν κάθε τι δυνατό να ενημερώσουν τους καταναλώτές σωστά και φυσικά να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις με τις προ-εκπτώσεων και μετά-εκπτώσεων τιμών των προϊόντων.

Αναλυτικότερα πάνω στο προϊόν θα πρέπει να αναγράφονται:

η τιμή πριν το ΦΠΑη τιμή μετά το ΦΠΑη αρχική τιμήη τιμή μετά την έκπτωση

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, το δεύτερο στοιχείο που ίσως δημιουργήσει σύγχυση στους καταναλωτές είναι το φαινόμενο των εκπτώσεων «δύο ταχυτήτων», δηλαδή με μικρό και μεγάλο ποσοστό έκπτωσης για νέες και παλιές παραλαβές εποχιακών εμπορευμάτων.

Την ίδια ώρα το 63% των εμπορικών συλλογών της Ελλάδας θα απέχουν από το άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε σύνολο 177 εμπορικών συλλόγων, το 32% απαντά ότι θα ανοίξει τα καταστήματά, το 63% ότι δεν θα τα ανοίξει ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα