Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία βουλευτών της ΝΔ

Η οργάνωση «Ολικοί αρνητές συστράτευσης με το υπάρχον», κρύβεται τελικά πίσω από την τριπλή επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη, Γιώργου Ορφανού και Κώστα Γκιουλέκα.

Η οργάνωση με κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, υποστηρίζει ότι στόχος των εμπρησμών δεν ήταν η πρόκληση τραυματισμού, αλλά η αποστολή

ενός «μηνύματος» και η διάχυση «του χάους και της αναρχίας», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έτσι όπως μπαίνουν στις ζωές μας, να μπούμε και εμείς στις δικές τους».

Καταγγέλλουν την «κρατική καταστολή» που εφαρμόζεται σε «κατειλημμένους χώρους» και όπου εκδηλώνονται «εστίες αντίστασης», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «δόγμα της μηδενικής ανοχής» εναντίον των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού.

Τέλος εκφράζεται αλληλεγγύη τους σε αιχμάλωτους συντρόφους, μεταξύ αυτών σε κατηγορούμενους για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», στον «Επαναστατικό Αγώνα» και στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα