Χαριστέας: «Εγώ ήθελα να γυρίσω στον Άρη. Το πρόβλημα ήταν οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα στην ομάδα»

Για το σενάριο μεταγραφής του στον Άρη μίλησε ο πρώην επιθετικός του Παναιτωλικού, Άγγελος Χαριστέας, εξηγώντας συν τοις άλλοις τους λόγους που έπαιξαν ρόλο στο να μην φορέσει ξανά τη φανέλα των «κίτρινων».

Ο Χαριστέας σε συνέντευξή του στην «Metrosport», τόνισε χαρακτηριστικά πως κάποιοι δεν τον γουστάρουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ η επιθυμία του ίδιου όπως ανέφερε ήταν να επιστρέψει στην πρώην του ομάδα.

Άγγελε αρχές Οκτώβρη και

εσύ κάνεις προπονήσεις με τον Διγενή για να είσαι έτοιμος. Είναι κάτι που φαντάζομαι δεν το έχεις συνηθίσει αυτή την εποχή. 
«Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και είναι αλήθεια ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα. Ευελπιστώ και πιστεύω ότι θα βρω μία ομάδα που θα μου αρέσει και θα με ‘’γεμίζει’’. Μπορώ να πω ότι φέτος, είχα τις περισσότερες προτάσεις από κάθε άλλη χρονιά! Όμως θέλω να παίξω σε συγκεκριμένη χώρα και γι’ αυτό απέρριψα τις προτάσεις που είχα». 

Όταν λες χώρα που προτιμάς, ποία εννοείς; 
«Εννοώ χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία… Είναι ο τρόπος ζωής τέτοιος που μου αρέσει. Θέλω να πάω σε μία ομάδα και να κατασταλάξω. Να κλείσω εκεί την καριέρα μου». 

Προτάσεις να φανταστώ είχες και από ομάδες εκτός Ελλάδας
«Ναι είχα από την Πολωνία, την Ουκρανία, την Αυστραλία… Μπορώ να πω ότι ήταν και καλές οικονομικά. Δεν είναι όμως του στιλ μου τέτοια εγχειρήματα. Αν ήμουν διαφορετικός χαρακτήρας μπορεί και να το έκανα. Τώρα όμως όχι. Προτιμώ να περιμένω και να βρω μία ευρωπαϊκή ομάδα που θέλω εκεί που μου αρέσει». 

Μία από τις ομάδες που σου χτύπησαν την πόρτα ήταν και ο Άρης
«Ήταν πιο συγκεκριμένα από τις πρώτες ομάδες που μιλήσαμε. Είχε γίνει νωρίς σχετικά μία πρώτη διερευνητική κουβέντα και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιστρέψω. Εγώ εξήγησα το σκεπτικό μου στους ανθρώπους και ήθελα πρώτα να δω κάποια πράγματα και μετά να πάρω τις αποφάσεις μου. Προσωπικά διέκρινα ότι στον Άρη υπάρχουν τρεις διαφορετικές κλίκες. Σαν διαφορετικά στρατόπεδα. Δεν υπάρχει ομοιογένεια και γι’ αυτό δεν έκανα κίνηση να επιστρέψω. Θα το ήθελα ειλικρινά. Για μένα θα ήταν πολύ θετικό να δουλέψω με Έλληνες παίκτες, νέα παιδιά, από τα οποία θα είχα αρκετά να πάρω και πολλά να δώσω. Όταν είσαι ένας πιο έμπειρος παίκτης, μπορείς να αισθάνεται και εσύ πιο ‘’γεμάτος’’ βοηθώντας τους πιτσιρικάδες και να παίρνουν και αυτοί πράγματα από εσένα». 

Θέμα οικονομικό τέθηκε; 
«Ποτέ. Δεν τέθηκε καθόλου το οικονομικό ζήτημα. Εγώ δεν είχα την απαίτηση να έχω ούτε το συμβόλαιο του Παναιτωλικού, ούτε αυτό που είχα σε προηγούμενες ομάδες. Δεν είμαι τρελός. Ξέρω την κατάσταση του Άρη. Ήταν άλλοι οι λόγοι που δεν ήρθα και ειδικά ο Αλέκος Κατσιαούνης και ο Σταύρος Λαμπριάκος τους ξέρουν πολύ καλά». 

Πόσες φορές μίλησες με τον Άρη; Γιατί απ’ όσο ξέρω δεν ήταν μόνο μία η επαφή. 
«Είχα μιλήσει δύο φορές με ανθρώπους της διοίκησης, αλλά με είχαν πάρει και δύο άλλοι, διαφορετικοί άνθρωποι που μου έλεγαν ότι σύντομα θα αλλάξει
Keywords
Τυχαία Θέματα