Διαμαρτυρία Σουλτς προς τις ΗΠΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του για όσα έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τις παρακολουθήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε βάρος ευρωπαίων πολιτών και θεσμικών οργάνων εξέφρασε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μάρτιν Σούλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια» και γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Ε.Ε. διαμηνύοντάς του ότι, «αν αποδειχθούν αληθή τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τις παρακολουθήσεις ευρωπαίων πολιτών από τις ΗΠΑ,

οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών θα δεχθούν ένα ισχυρό πλήγμα».

«Είμαι υποχρεωμένος να διαμαρτυρηθώ έντονα στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, παρακολουθούνταν όλες οι συζητήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ηλεκτρονική αλληλογραφία των μελών της Κομισιόν», σημείωσε.

Πάντως, διευκρίνισε ότι κατανοεί την ανάγκη παρακολουθήσεων και καταγραφής επιλεγμένων ηλεκτρονικών δεδομένων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, ωστόσο όπως δήλωσε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να θεωρηθεί ως εχθρική δύναμη από τις ΗΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα