Δις ισόβια για τη διπλή δολοφονία στις Παπαδάτες Αγρινίου

Καταλυτική ήταν η κατάθεση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αγρινίου της 19χρονης κόρης του άτυχου ζευγαριού, που δολοφονήθηκαν με καραμπίνα από τον συγγενή και γείτονά τους για ασήμαντη αφορμή (διαβάστε εδώ για τη δολοφονία).

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, 19χρονη κόρη του ζευγαριού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του φονικού των γονιών της δικαιώθηκε, καθώς ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τη διπλή ανθρωποκτονία και τρία χρόνια φυλάκιση με 2.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και

ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η εκδίκαση στην αίθουσα του δικαστικού Μεγάρου στο Αγρίνιο διήρκησε αρκετές ώρες και εξετάστηκαν μάρτυρες που έριξαν φως στην υπόθεση και στην προσωπικότητα του κατηγορουμένου.

Ο δράστης απολογούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Φυσικά δεν έπεισε υποστηρίζοντας πως δεν επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης αλλά για απόρροια τυχαίου γεγονός και μέθης αναφέροντας, πως είχε καταναλώσει κρασί.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το διπλό φονικό ήταν ατύχημα και… αυτοάμυνα. Είπε πως σκότωσε την 53χρονη γυναίκα καθώς εκπυρσοκρότησε το όπλο του και τον άνδρα της σε αυτοάμυνα καθώς του επιτέθηκε με τούβλο. Αρνήθηκε πως αποπειράθηκε να σκοτώσει και την κόρη.

Φυσικά όλα αυτά τα αναίρεσε κατά κάποιον τρόπο όταν ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του προκαλώντας και την εύλογη ερώτηση «γιατί ζητάς συγνώμη αφού λες ότι ήταν ατύχημα;» του Εισαγγελέα. Μια συγνώμη που έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και οργή.

Εξάλλου, υποστήριξε πως θέλησε να αυτοκτονήσει μετά το φονικό. Το γεγονός όμως πως έλυσε το όπλο, πήρε από το σπίτι του 1.013 ευρώ και τρία πακέτα τσιγάρα φανέρωσαν την πρόθεση του να διαφύγει τη σύλληψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα