Έκκληση του Μοχάμεντ Μόρσι για ενότητα στην Αίγυπτο

Φόρο τιμής απέτισε στους «μάρτυρες» της εξέγερσης που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο του 2011 ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μορσι, ο οποίος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών απηύθυνε έκκληση για εθνική ενότητα.

"Δεν θα ήμουν σήμερα εδώ ως πρώτος πρόεδρος εκλεγμένος με την ελεύθερη βούληση των Αιγυπτίων χωρίς τη χάρη του Θεού και (...) το αίμα

των μαρτύρων», τόνισε ο Μόρσι στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Ευχαριστώ τους μάρτυρες, τις ψυχές των μαρτυρών, τις μητέρες και τους πατέρες τους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους 850 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά την εξέγερση.

Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας που έχει συνάψει η χώρα και διαβεβαίωσε ότι θα είναι ο πρόεδρος όλων των Αιγυπτίων, χωρίς καμία εξαίρεση.

‘’Η Αίγυπτος, η αγαπημένη μας πατρίδα, χρειάζεται την ενότητά μας. Η επανάσταση συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της. Μαζί συνεχίζουμε την πορεία», τόνισε στην ομιλία του, που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο ανήλθε στο 51,58%.

πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα