Αναβάλουν την άφιξη τους στην Αθήνα οι τροϊκανοί – Δεν μπορούν να δουν ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τον υπ.Οικονομικών!

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Αναβάλουν την άφιξη τους στην Αθήνα οι τροϊκανοί – Δεν μπορούν να δουν ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τον υπ.Οικονομικών!- Η \"επιδημία” ασθενειών που χτύπησε την κυβέρνηση μπλοκάρουν τους τροϊκανούς
- Τι θα ζητήσουν όταν φτάσουν και τι θα κάνουν στις αλλαγές που θα ζητήσει η
κυβέρνηση
- Δυσαρέσκεια σε ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ από τις εξαγγελίες για μείωση των φορολογικών συντελεστών

Ανοικτό φαίνεται πως είναι το θέμα αναβολής της προγραμματισμένης, για αύριο, επίσκεψης των μελών της τρόικας στην Ελλάδα λόγω του διπλού ιατρικού κρούσματος που έπληξε την κυβέρνηση.

Όπως εκτιμούν στελέχη της κυβέρνησης και φέρεται να δήλωσε ένας από αυτούς στο πρακτορείο Reuters, τόσο η ακινησία, στην οποία επεβλήθη από τους γιατρούς του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και η νοσηλεία του προορισμένου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου, ενδέχεται να αναβάλουν για λίγες μέρες την επίσκεψη στην Αθήνα, των εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Πάντως πέρα από τον χρόνο άφιξης της τρόικας η προοπτική και η διάθεση των εκπροσώπων των δανειστών είναι δεδομένα: Και συμπυκνώνεται στον όρο «καρότο και μαστίγιο» για τους όρους του μνημονίου.

Τι ζητούν και τι δίνουν οι Βρυξέλλες στη νέα κυβέρνηση - Οι κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας \"Έθνος”, οι τροϊκανοί αφήνουν μισάνοιχτο παράθυρο για ηπιότερες αλλαγές στα εργασιακά και για σταδιακές και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά θα είναι σκληροί και ανυποχώρητοι στη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, ακόμα και με απολύσεις, και στις περαιτέρω περικοπές στα κονδύλια του Δημοσίου με όχημα τα ειδικά μισθολόγια και τις κοινωνικές παροχές.

Στο επίκεντρο των εξονυχιστικών ελέγχων για το «για το τι υλοποιήθηκε, τι δεν έγινε και κυρίως στον προσδιορισμό των άμεσων προτεραιοτήτων» θα βρεθούν η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Επιπρόσθετα, με την πρόοδο και την ταχύτητα στις διαρθρωτικές αλλαγές συνδέουν την ενίσχυση του αναπτυξιακού σκέλους με την εκταμίευση πόρων από το νέο πακέτο των 130 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στη Ρώμη.
Μετά την παραδοχή του επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Eurogroup Τόμας Βίζερ ότι το δεύτερο πρόγραμμα βρίσκεται ήδη εκτός στόχων.

Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί τον απαράβατο όρο προκειμένου -υπό όρους- να υπάρξει χαλάρωση του μνημονίου, αρχής γενομένης από την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος για χρονική παράταση στη μείωση του ελλείμματος.

«Η άτυπη περίοδος χάριτος έληξε», τονίζουν πηγές της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, οι οποίες αναφέρουν ότι πρώτο μέλημα της τρόικας είναι να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα για μείωση των δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ το 2012.

Αν

Keywords
Τυχαία Θέματα