Επαγωγική φόρτιση μέσω πρωτοποριακού υφάσματος

Τα τελευταία χρόνια με την κυριαρχία των smartphones στην αγορά, το μεγαλύτερο πρόβλημα των χρηστών είναι η μικρή διάρκεια μπαταρίας που έχουν τα συγκεκριμένα κινητά, καθώς με τις πολλές εφαρμογές που τρέχουν, η μπαταρία εξαντλείται γρήγορα.

Μια διαφορετική πρόταση προτείνει η Intelligent Textiles, η οποία δημιούργησε ένα νέο ύφασμα για λογαριασμό του βρετανικού στρατού, που θα δίνει τη δυνατότητα στους στρατιώτες να φορτίζουν το τηλέφωνο τους απλά βάζοντάς το στην τσέπη τους.

Το ύφασμα είναι κατασκευασμένο

από ειδικά νήματα, που άγουν την ηλεκτρική ενέργεια από μια μπαταρία, όπου και να βρίσκεται αυτή, είτε κινητού είτε οποιασδήποτε άλλης συσκευής, με αποτέλεσμα να φορτίζουν τη συσκευή απλά με την επαφή.

Επίσης το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά δεδομένων από τα ρούχα του στρατιώτη, το κράνος ή το σακίδιο, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή πηγή ενέργειας.

Ουσιαστικά, η βασική ιδέα, η οποία πρέπει να επικρατήσει, είναι η φόρτιση μιας και μόνο μπαταρίας για να μη χρειάζεται να φορτίσουμε ένα σωρό φορητές διαφορετικές συσκευές, με άλλους τόσους διαφορετικούς φορτιστές.

Πηγή: techgear.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα