Επιστολή Λιβανού διαψεύδει τον Μεϊμαράκη

Νέες πολιτικές διαστάσεις στην υπόθεση της φερόμενης εμπλοκής τριών στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και του Ευ. Μεϊμαράκη, σε παράνομη οικονομική δραστηριότητα, έρχεται να δώσει η δημοσιοποίηση επιστολής ενός εκ των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών, του Ιωσήφ Λιβανού. 

Η επτασέλιδη επιστολή στην οποία ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός εξιστορεί τη γνωστή υπόθεση, δίχως να αναφέρεται με επιβαρυντικό τρόπο σε συγκεκριμένα πολιτικά ονόματα, φέρει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2012 και έχει δύο αποδέκτες: το μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το γραφείο του προέδρου της Βουλής! 

Μάλιστα,

στην πρώτη σελίδα της επιστολής αυτής, εμφανίζεται αριθμός πρωτοκόλλου της «ειδικής γραμματείας» του προέδρου, με ημερομηνία 12/09/2012. Αυτό και μόνο το στοιχείο καταδεικνύει αφενός ότι οι υπηρεσίες του πρωθυπουργικού γραφείου ήξεραν την υπόθεση, και αφετέρου ότι ήταν σε γνώση και του ίδιου του κ. Μεϊμαράκη -ο οποίος ως γνωστόν διέψευδε έως και σήμερα το μεσημέρι ότι ήξερε για την όλη υπόθεση! 

«Πώς είναι δυνατόν από τη μια να ισχυρίζεται ότι έχει άγνοια και από την άλλη να υπάρχει μια τέτοια επιστολή στο γραφείο του, πολλές ημέρες πριν από το επίμαχο δημοσίευμα της Real;» ρωτήσαμε στενό συνεργάτη του Προέδρου της Βουλής. Η... αφοπλιστική απάντηση ήταν πως δεν διαβάζει, τουλάχιστον εγκαίρως, ο Πρόεδρος όλα όσα λαμβάνει διά της αλληλογραφίας! Ο ίδιος συνεργάτης έσπευδε πάντως να σημειώσει ότι παρ’ όλα αυτά, η εν λόγω επιστολή δεν εμπεριέχει κάτι ενοχοποιητικό ή έστω επώνυμη αναφορά στον κ. Μεϊμαράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιστολή αυτή ζήτησε εγγράφως  η Real, και το γραφείο του κ. Μεϊμαράκη έκρινε σκόπιμο να την δώσει σε όλα τα ΜΜΕ

Τι λέει ο Λιβανός 

Στην επιστολή του αυτή ο κ. Λιβανός στέκεται με ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι καθώς δέχεται απειλές για τις αναφορές του περί φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει – δίχως ανταπόκριση, όμως, από τις Αρχές, την αστυνομική προστασία του. 

Παράλληλα αναφέρεται σε «πιέσεις» που δέχθηκε ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο να αποκαλύψει όσα γνωρίζει, τόσο από δημοσιογράφους μη κατονομαζόμενου δημοσιογραφικού οργανισμού, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ! «Αρνήθηκα να υποκύψω στην πίεση, όχι βεβαίως επειδή ήμουν πάντα υποστηρικτής της ΝΔ, αλλά με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας», λέει μεταξύ άλλων. Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Οι καταγγελλόμενοι (Γ. Καρούζος και Ρεβέκκα Σκαφτούρα) συνδέονται με στοχευμένες κουμπαριές με μεγάλο στέλεχος της ΝΔ που προσωπικά εκτιμώ και σέβομαι και με Εισαγγελέα Εφετών. Αν ανοίξουν το στόμα τους οι καταγγελλόμενοι, τότε θα παραιτηθεί η μισή κυβέρνηση». 

Αντίδραση μεγάρου Μαξίμου 

Αργά το βράδυ, ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή κ. Ν. Τσούτσιας έκανε γνωστό ότι εξαιτίας ακριβώς των αναφορών του κ. Λιβανού σε ενδεχόμενο κίνδυνο της ζωής του, ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να γνωστοποιηθεί άμεσα το ζήτημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του συγγραφέα της επιστολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα