Το 20% των χρημάτων τους ξοδεύουν οι Βρετανίδες στην εργασιακή τους γκαρνταρόμπα

Οι γυναίκες στη Βρετανία ξοδεύουν περίπου το 20% του εισοδήματός τους σε ρούχα που φορούν στον χώρο εργασίας τους, καθώς αισθάνονται μία αυξανόμενη πίεση να υιοθετήσουν μία συγκεκριμένη «ενδυματολογική συμπεριφορά», αναφέρει έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Βρετανίδες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 4.000 λίρες τον χρόνο, καθώς πιστεύουν πως η σωστή ένδυση θα τις βοηθήσει στον επαγγελματικό τομέα. Η συγκεκριμένη μελέτη αποκάλυψε τον ανταγωνισμό και το άγχος που αισθάνονται

οι γυναίκες για την εμφάνισή τους στον χώρο εργασίας, καθώς και το οικονομικό κόστος που προκύπτει από την επιθυμία τους να «συμβαδίσουν» με τους άλλους εργαζόμενους.

Μία στις τέσσερις γυναίκες δηλώνει ότι έχει αλλάξει τον τρόπο που ντύνεται, προκειμένου να αισθάνεται ανταγωνιστική απέναντι στους συναδέλφους της. Παράλληλα, οι γυναίκες κρίνουν και την ενδυματολογική εμφάνιση των συναδέλφων τους, καθώς η πλειοψηφία τους δηλώνει πως επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει τα ρούχα που φορούν οι άλλες γυναίκες.

Τέλος, η μελέτη αποκάλυψε ότι επτά στις δέκα γυναίκες αισθάνονται πίεση για να ντυθούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μην περάσουν απαρατήρητες, ενώ το 34% εξ αυτών ανησυχεί τι θα σκεφτούν οι άλλοι, εάν φοράει τα ίδια ρούχα πάρα πολύ συχνά.

Πληροφορίες από: Telegraph

Keywords
Τυχαία Θέματα