Η Die Welt εγκαλεί το Σόιμπλε για τα κατοχικά δάνεια

Με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt επαναφέρει το θέμα των χρημάτων – περί τα 160 δισ. ευρώ – που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.

«Αυτός ο ηθικός κίνδυνος θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστον συμβολικά ας δείξει καλοσύνη. Ενδεχομένως με μερική

παραίτηση από τα ποσά τα οποία οφείλονται από την Ελλάδα, και το οποίο ίσως τελικά κάνει έτσι ή αλλιώς, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να τα επιστρέψει», γράφει χαρακτηριστικά η Die Welt, αναφερόμενη στις αξιώσεις της Αθήνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις εκθέσεις που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση που είναι ακόμη απόρρητες. Αλλά, όπως τονίζεται, έγιναν δημόσια δύο σημεία: Η Ελλάδα ποτέ δεν έλαβε μια δεκάρα αποζημίωση από τη Γερμανία για την καταστροφή και λεηλασία ελληνικών περιουσιών υπό γερμανική κατοχή και για αναγκαστική «πίστωση» του Χίτλερ. Και ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα