Η ελεγχόμενη στάθμευση επιστρέφει στο δήμο Αθηναίων

Από τις 16 Μαΐου η ελεγχόμενη στάθμευση επιστρέφει στην πρωτεύουσα, με τον δήμο Αθηναίων να αναλαμβάνει τη διαχείρισή του συστήματος για πρώτη φορά. Το σύστημα είχε διακοπεί τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της εμπλοκής που υπήρξε με το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τη νομιμότητα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία.

Τελικά, το σύστημα θα διαχειρίζεται η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ), ενώ οι δημοτικοί

αστυνομικοί θα ξεκινήσουν άμεσα τις περιπολίες, «μοιράζοντας» ταυτόχρονα προειδοποιητικές κλήσεις στους οδηγούς που θα παρκάρουν στα σημεία της ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς να έχουν προμηθευτεί το προβλεπόμενο εισιτήριο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργο Καμίνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «η ελεγχόμενη στάθμευση θα είναι φτηνότερη για τον δήμο, γιατί πια το σύστημα θα το διαχειρίζεται η ΔΑΕΜ, οπότε τα λεφτά που χάσαμε σε ένα βάθος του χρόνου θα τα πάρει πίσω ο δήμος».

Σημείωσε, επίσης, ότι «η ιδιωτική εταιρεία ελάμβανε 17,4% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων, ενώ η ΔΑΕΜ θα έχει μικρότερο ποσοστό», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «τα εισιτήρια θα έχουν ακριβώς το ίδιο αντίτιμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα