Με παρέμβαση πρωθυπουργού, 35 εκατ. ευρώ στους δήμους

Με το ποσόν των 35 εκατ. ευρώ θα πριμοδοτηθούν ο δήμοι, σε μία περίοδο που πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Προηγήθηκε οδηγία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ακολούθησε η σχετική απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο υπόψη τα ταμειακά διαθέσιμα και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του.

Ωστόσο, η κατάσταση στην ΚΕΔΕ εξακολουθεί να είναι «ηλεκτρισμένη», με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις. Παράλληλα, σε

ψήφισμά τους οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια της Αττικής, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έκαναν δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στις νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, καταγγέλλουν την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ για το 2012, τουλάχιστον στο ύψος των 2,7 δισ. ευρώ και διαμαρτύρονται για την ανεπαρκή χρηματοδότηση των δημοτικών παιδικών σταθμών. Ζητούν, δε, την απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης, να μην υπάρξουν νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων και καμία απόλυση ή εφεδρεία.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει Παναττική σύσκεψη στις 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης «της βάρβαρης επίθεσης της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικας, σε βάρος των εργαζομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα