Μετά το Facebook, χάκερ χτύπησαν και την Apple

Οι υπολογιστές της Apple δέχθηκαν επίθεση από τους ίδιους τους χάκερ που χτύπησαν πρόσφατα το Facebook, αλλά δεν φαίνεται να έχουν κλαπεί αρχεία ή δεδομένα, ανέφερε η εταιρεία, σε μια άνευ προηγουμένου αποδοχή μιας εκτεταμένης παραβίασης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Το Facebook

αποκάλυψε την Παρασκευή ότι άγνωστοι χάκερ (με έδρα την Κίνα) οργάνωσαν μια εξελιγμένη επίθεση, διεισδύοντας στους φορητούς υπολογιστές των εργαζομένων τής εταιρείας.

Η Apple ανακοίνωσε πως μόνο ένας μικρός αριθμός από τους υπολογιστών (Macintosh) των εργαζομένων της παραβιάστηκαν, αλλά «δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι τα δεδομένα ‘έφυγαν’ από την Apple».

Παράλληλα, η Apple θα κυκλοφορήσει ένα ειδικό πρόγραμμα για την προστασία των καταναλωτών έναντι του κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι κυβερνο-επιθέσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωση πως αναζητείται καλύτερη προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Πληροφορίες από: Telegraph

Keywords
Τυχαία Θέματα