Μισή πρόκριση για Ολυμπιακό στη Μόσχα

Ρούμπιν Καζάν – Ολυμπιακός: 0-1

Σπουδαίο διπλό πέτυχε ο Ολυμπιακός μέσα στη Μόσχα, επικρατώντας στο «Λουζνίκι» της Ρούμπιν Καζάν με 1-0. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ο Νταβίντ Φουστέρ (70’), με τη «μερίδα του λέοντος» της επιτυχίας του Ολυμπιακού

να κλέβει ο Ρόι Κάρολ, και όχι άδικα.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπήκε ως αλλαγή στο 75’, μετά την αποβολή του Μέγιερι, και με την απόκρουση στο πέναλτι του Νάτχο κράτησε το σκορ πρόκρισης για την ομάδα του. Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ρούμπιν Καζάν, με τον Μέγιερι να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση στο 47’ σε σουτ του Βαλντέζ. Απάντηση στην ευκαιρία των γηπεδούχων είχε ο Ολυμπιακός, με τον Τοροσίδη να πραγματοποιεί επικίνδυνη σέντρα από τα δεξιά και τους Τζεμπούρ και Μακούν να αδυνατούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Αρλάουσκις.

Ξέχωρα από το αποτέλεσμα του ματς, το μυαλό όλων στον «ερυθρόλευκο» πάγκο είναι στην κατάσταση της υγείας του Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος μετά την αποχώρηση του από το γήπεδο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, απέκτησαν τον έλεγχο του ρυθμού, απειλώντας σε μεγαλύτερο βαθμό την εστία των φιλοξενούμενων. Η «ψυχρολουσία» δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους, καθώς στο 70’ ο Μακούν με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και τη ρώσικη άμυνα να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά απο σύγχυση στην μικρή περιοχή της Ρούμπιν Καζάν, ο Φουστέρ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Η απάντηση των Ρώσων ήταν άμεση, καθώς μετά τη σέντρα ο Μέγιερι ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Καραντενίζ (72’), κάνοντας το πέναλτι και αντικρίζοντας παράλληλα την κόκκινη κάρτα. Τη θέση του Ούγγρου κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο νεοαποκτηθείς Κάρολ, αντικαθιστώντας τον σκόρερ του Ολυμπιακού Φουστέρ. Αν και κρύος ο Βορειοιρλανδός κατάφερε να αποκρούσει την εκτέλεση του Νάτχο, κρατώντας το υπερπολύτιμο 0-1 υπέρ της ομάδας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα