Ουκρανία: απεργία πείνας ξεκίνησε η Τιμοσένκο

Απεργία πείνας έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία εκτίει επταετή ποινή φυλάκισης, κατηγορούμενη για κατάχρηση εξουσίας.

Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της, η Τιμοσένκο πραγματοποιεί την απεργία πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεσμοφύλακες την έσυραν από το κρεβάτι της και τη γρονθοκόπησαν στην κοιλιά - κατηγορίες τις οποίες οι αρχές της φυλακής, στο Χαρκίβ αρνήθηκαν.

Η 51χρονη Τιμοσένκο,

σε βάρος της οποίας ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη νέα δίκη για φορολογική απάτη, ισχυρίζεται πως είναι θύμα πολιτικής βεντέτας εκ μέρους του πολιτικού της αντιπάλου, Προέδρου Γιανουκόβιτς και η υπόθεσή της έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Δύση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Τιμοσένκο, τη χτύπησαν κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο αφού παραπονέθηκε για πόνους στη μέση.

«Πλησίασαν στο κρεβάτι μου, έριξαν πάνω μου ένα σεντόνι και άρχισαν να με τραβούν. Πονώντας και απελπισμένη, άρχισα να αμύνομαι όπως μπορούσα και δέχθηκα μια δυνατή γροθιά στην κοιλιά», ανέφερε η Τιμοσένκο σε δήλωση που διάβασε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της.

«Με έσυραν έξω τυλιγμένη σε μια κουβέρτα. Πίστεψα ότι ήταν τα τελευταία λεπτά της ζωής μου».

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα