ΠΕΔ Κεντ. Μακεδονίας: Να παραιτηθούν και οι 325 δήμαρχοι της χώρας

Πανελλαδικό κλείσιμο των δήμων όλης της χώρας στις 15 και 16 Ιουλίου και υποβολή παραιτήσεων και των 325 δημάρχων της χώρας προτείνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης που πήρε σήμερα, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της ΚΕΔΕ.

Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας θα καταθέσει την πρόταση στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αύριο και όπως είπε

ο πρόεδρος της και δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης:

«Αν ψηφιστούν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα επέλθει θανάσιμος στραγγαλισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δήμοι δεν θα μπορούν να εκπονήσουν προϋπολογισμούς. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαπράξει ένα μεγάλο και τραγικό πολιτικό λάθος».

Αναλυτικά οι προτάσεις της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας:

«Προτείνουμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (Αθήνα, 12-7-2013) να αποφασίσει το πανελλαδικό κλείσιμο των Δήμων την Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Ιουλίου 2013, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες τους.

Προτείνουμε να τεθούν οι παραιτήσεις των 325 Δημάρχων της Χώρας στην διάθεση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, ως ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αποφασίζουμε την προσφυγή στα συνταγματικά δικαστήρια (Συμβούλιο της Επικρατείας), στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και στα ευρωπαϊκά αυτοδιοικητικά όργανα για να μην προχωρήσουνε οι παράνομοι, αντισυνταγματικοί και αντιευρωπαϊκοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

Η αντίδρασή μας θα είναι καθολική, μαζική, δυναμική και σκληρή. Τετελεσμένα δεν αποδεχόμαστε και σίγουρα δεν θα μείνουμε απαθείς θεατές στα σχέδια όσων θεωρούν ότι μπορούν να μετατρέψουν την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση σε απόβλητο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αν η κυβέρνηση επιμείνει, θα πρόκειται για ένα θανάσιμο ακρωτηριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα